Nooit meer koude voeten, met warme winterschoenen

Winterschoenen

Buiten begint het langzaam echt koud te worden, de dagen worden kouder en het laatste blad is al lang van de boom gevallen. De winter is in het land! Wie in het koude jaargetijde niet wil wegkruipen bij de kachel en veel tijd wil doorbrengen in de frisse buitenlucht die waardeert een paar hoogwaardige winterschoenen. Of het nu gaat om modieuze winterlaarzen voor dames of robuuste winterschoenen voor heren, voor iedereen is het juiste model te vinden. Zo maken koude voeten geen schijn van kans meer. Wanneer de thermometer zijn dieptepunt heeft bereikt wordt het dus tijd voor stevige winterschoenen of -laarzen.

Waaraan moet een paar nieuwe winterlaarzen voldoen?

Wanneer het buiten echt koud en guur is heb je schoenen nodig die voldoen aan bijzonder hoge eisen. Maar met goede winterschoenen is de ijzige kou geen probleem! Natuurlijk moet elke schoen comfortabel zijn, maar wat is het bijzondere aan een winterschoen?

Sneeuw, regen, smeltwater: In de wintermaanden wordt de schoen constant blootgesteld aan vocht. Daarom moeten goede winterlaarzen in ieder geval waterdicht zijn. Tenslotte kunnen natte voeten de hele winterwandeling bederven. Sommige modellen bezitten bovendien ademend buitenmateriaal zodat het vocht van de zwetende voet als waterdamp afgevoerd wordt terwijl de schoen aan de buitenkant waterdicht blijft.

De misschien wel meest belangrijke eigenschap is de isolatie tegen kou. Zelfs wanneer het meer dan 10 graden vriest moeten de voeten altijd warm blijven. In de winter is men als fan van outdoor activiteiten vaak bij zeer koude temperaturen onderweg en daarom worden er aan de voering van moderne winterschoenen bijzonder hoge eisen gesteld. Koude voeten zijn niet alleen onaangenaam, maar zorgen ook voor een slechtere doorbloeding van de slijmvliezen. Dat betekent vrij spel voor virussen en bacteriën. Een warme voering van fleece, katoen of kunstvezel beschermt de voeten effectief tegen kou en houdt ze steeds weldadig warm.

De bodemgesteldheid in de koude maanden zorgt voor een verhoogd letselgevaar. Daarom is een stevige zool voor een winterschoen onontbeerlijk. Wanneer de ondergrond bevroren is moet je toch altijd kunnen vertrouwen op een veilige en stevige stand. Net als bij de winterbanden van een auto heeft de zool van een winterschoen een stevig, diep profiel. Zo heeft de zool zelfs grip op bevroren ondergrond en op met sneeuw bedekte wandelpaden.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.