Met expeditieschoenen veilig in het hooggebergte

Expeditieschoenen

Voor iedereen die helemaal naar boven wil, vormen hoogwaardige expeditieschoenen een onontbeerlijk deel van de uitrusting! Alleen het horen van de naam wekt al associaties op met avontuur, ijzige hoogten, met sneeuw bedekte toppen en ongerepte natuur. Expeditieschoenen zijn een soort berglaarzen, die gemaakt zijn voor extreme omstandigheden. Door hun sterk isolerende werking vormen extreem koude temperaturen tot -50°C ook geen enkel probleem. De voeten worden door de isolatielagen altijd warm gehouden en beschermd tegen de kou en vooral ook tegen bevriezing.

Waar moeten expeditieschoenen aan voldoen?

Goede expeditielaarzen worden vervaardigd uit de meest hoogwaardige materialen, zodat je er in de meest extreme situaties absoluut op kunt vertrouwen. Ze moeten sterk isolerend en bovendien ook ademend zijn, omdat door vocht in de binnenschoen de warmte snel afneemt. Juist bij bijzonder lage temperaturen kan dit erg gevaarlijk worden en in extreme gevallen zelfs tot bevriezingen leiden. Veel modellen expeditieschoenen hebben geïntegreerde gaiters en gamaschen, die de warmte en de bescherming tegen vocht nog extra ondersteunen.

Stap voor stap met de expeditieschoenen naar de top.

Net als bij trekkingschoenen is het bij expeditieschoenen enorm belangrijk, dat ze beschikken over een antislip zool van hoogwaardig materiaal. In het hooggebergte moet elke stap raak zijn, daarom moet de zool bergop en bergaf altijd optimale grip bieden. Alle expeditielaarzen moeten bovendien geschikt zijn voor stijgijzers, zodat ook bij alpine tochten of op de gletsjer de veiligheid altijd voorop staat. Aangezien kwaliteit altijd zijn prijs heeft, zijn expeditielaarzen niet echt goedkoop. Maar het is wel een investering die in elk geval de moeite waard is! Als je dus helemaal naar boven naar de hoogste toppen wilt, zijn stevige, veilige en warme expeditieschoenen absoluut noodzakelijk.

€5 waardebon
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.