Met de juiste winterjas naar het volgende avontuur

Winterjassen

Wanneer de dagen weer korter worden, de temperaturen op de thermometer dalen en vrouw Holle begint haar kussens uit te schudden, dan wordt het tijd om de garderobe uit te rusten met een warme en functionele winterjas. De juiste winterjas dient als bescherming tegen sneeuw en kou en hoort, net als de winterbanden van een auto, uiterlijk voor de eerste sneeuwbui te worden aangetrokken.

Er is niets mooiers dan op een heldere en koude winterdag warm ingepakt en beschermd tegen weer en wind, door de sneeuw te lopen en te genieten van het romantische winterlandschap. Om te voorkomen dat het avontuur winterwandelen voortijdig eindigt omdat je tanden klapperen en je geen gevoel meer in je ledematen hebt is beschermende winterkleding erg belangrijk. Een functionele winterjas houdt het lichaam niet alleen warm. Het beschermt dames, heren en kinderen tijdens alle outdoor activiteiten tegen weer en wind. Sneeuwbuien, natte sneeuw, wind en regen deren een kwalitatieve winterjas en vooral het lichaam dat erin zit niet. De winterjassen voor dames onderscheiden zich wat betreft model en design van de herenjassen. Van een perfecte pasvorm hoeven dames en heren dan ook geen afstand te doen.

Het gaat er allemaal om waar de winterjas voor gebruikt wordt Welke winterjas hoort bij welk winters avontuur?

Ambitieuze bergsporters en alpinisten kiezen voor een ander model jas dan plezier- of vrijetijdswandelaars. Ook wintersporters, zoals skiërs en snowboarders kijken naar specifieke eigenschappen die voor een warme dagelijkse jas minder belangrijk zijn.

Zonder functioneel materiaal in de jas wordt het bereiken van de top onaangenaam - alpinisten hebben hardshell en dons nodig

Hoog in de bergen, bij het bergbeklimmen, alpine klimmen of tijdens alpine tochten zijn gewicht, functie en stevigheid van belang. Een winterjas voor ambitieus gebruik tijdens de bergsport kan daarom niet zonder wind- en waterdichte alsmede ademende membranen. Bij plotseling optredend onweer of een sneeuwbui beschermt een waterdichte hardshell jas de bergbeklimmer tegen vocht en zo ook tegen kou. Bij extreem koude temperaturen zoals die bijvoorbeeld bij een expeditie op grote hoogte kunnen voorkomen weet een bergsporter zich dan te redden met een ultralichte donsjas als extra laag isolatie. Een donsjas heeft het voordeel dat deze door de donsvulling extreem goed warmte isoleert en ook nog eens heerlijk licht is. Ze neemt daarom ook maar weinig ruimte in de rugzak in. Ook sportklimmers of boulderaars kiezen tussen de klimroutes door graag voor een warme donsjas om niet af te koelen. Bij zweetdrijvende activiteiten zoals skitours, sneeuwschoentouren of ijsklimmen dient een goede winterjas de alpinist ook aan de binnenkant droog te houden en waterdamp die door het zweten is ontstaan via de membranen naar buiten te transporteren.

Op de piste trek je meer aan

Voor skiërs en snowboarders is het daarentegen beter om voor een speciale ski jas te kiezen. Een ski jas is doorgaans dikker gevoerd, maar net zo wind- en waterdicht. Speciale kenmerken die skiërs en snowboarders op de piste of in de poedersneeuw aan hun jas weten te waarderen zijn een sneeuwvanger, meerdere binnen- en buitenzakken, een langer model en een capuchon die geschikt is voor een helm. Met een functionele garderobe beleef je nog meer plezier aan het skiën. En wanneer je er dan ook nog eens goed uitziet is dat des beter!

Perfect aangekleed voor de winterse jungle van outdoor en het dagelijkse leven

Het gebruik speelt bij de aankoop van een winterjas een belangrijke rol. Wanneer, waar en bij welke activiteiten wordt de jas gedragen? Waaraan moet de jas voldoen en wat is niet noodzakelijk? Tenslotte zorgt de juiste buitenlaag ervoor dat fans van outdoor- en bergsportactiviteiten de mogelijkheid hebben om te genieten van prachtige winterse bergavonturen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.