Winterparka voor polaire kou en ijzige wind

Voor extreem lage temperaturen is gewone winterkleding meestal niet isolerend genoeg. Een dik gevoerde donsjas met hoogwaardige donsvulling is daarentegen ook bestand tegen de arctische kou. Als een gewone winterjas bij -30° Celsius onvoldoende bescherming biedt tegen de kou, zorgt een warm expeditiejack ervoor dat je je ook bij -40° behaaglijk voelt.

Donzen parka's zijn echter niet altijd expeditiekleding. Expeditiejacks voor de Noordpool of Antarctica zijn weliswaar ook zeer warm gevoerd, maar outdoor parka's voor winteravonturen in Scandinavië, Canada of Alaska zijn ook extreem warm. Voor bewoners van en bezoekers aan poolgebieden en in het hooggebergte behoren warm gevoerde parka's en donsjassen met winterlaarzen en warme handschoenen tot de elementaire uitrusting in de winter.

De beste warmteprestatie dankzij hoogwaardig dons

Gespecialiseerde fabrikanten van winterparka's, zoals Canada Goose, 66 North of Lundhags, gebruiken ganzendons of eendendons als vulmateriaal voor hun donzen parka's. De vulkracht van het dons en de hoeveelheid vulling bepalen de isolatiesterkte en warmteprestatie van Arctic parka's. Voor hoogwaardige donsjassen wordt de voorkeur gegeven aan dons met een vulkracht tussen 700 cuin en 900 cuin. Ze garanderen de beste isolatie en zijn tegelijkertijd geweldig licht.

Naast dons vertrouwen fabrikanten op merinowol, Primaloft en fleece als aanvullende materialen voor hun Arctic parka's. Als extra bescherming op de warme capuchon wordt vaak een brede rand van bont of kunstbont gebruikt, die een warme en zachte rand om het gezicht vormt.

Arctic parka's met bescherming tegen weer en wind

Dankzij de lange snit verwarmt de parka op zeer comfortabele wijze en wordt bovendien voorkomen dat de kou van onderaf de jas binnendringt. Net als een outdoorjas of een Arctic jas garandeert een winterparka uitstekende thermische prestaties, zelfs in winderige omstandigheden. Windafstotende of winddoorlatende bovenmaterialen minimaliseren de gevaarlijke windchill.

Bij droge kou hoeft een donsjas niet per se waterdicht te zijn, omdat sneeuw en ijs de jas niet erg nat maken. Een waterafstotende impregnatie of DWR oppervlaktebehandeling als bescherming is aan te bevelen. Ook bij donsjassen is het raadzaam om het dons tegen vocht te behandelen. Waterafstotend dons neemt nauwelijks vocht op en klontert daardoor niet samen in natte toestand. Hierdoor behoudt het dons zijn duurzame vulkracht en verliest het zijn isolatievermogen niet.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.