Campingstoelen voor outdoor enthousiastelingen

Campingstoelen

Campingmeubels zijn net zo veelzijdig als het kamperen zelf. Van de low budget uitvoering tot het veredelde "glamping" heeft de kampeerder een gigantische keuze uit campingtafels en kampeerstoelen. De constructie en kwaliteit kennen daarbij echter enorme verschillen, die vooral in gewicht, pakvolume, aankoopprijs en duurzaamheid de afzonderlijke campingmeubels weerspiegelen.

Klapstoel of opvouwbare stoel - hoofdzaak is dat het pakvolume klopt

Afhankelijk van de bouwwijze van de campingstoelen laten ze zich plat opvouwen, zoals ook bij tuinstoelen vaak het geval is, of is het frame in te lengte te comprimeren. Bij beide constructies zijn frame, zitting en rugleuning vast aan elkaar verbonden. In- en uitklappen van de campingstoelen is hiermee in een korte beweging voltooid en de kampeerder kan hierbij ook niets verliezen, omdat alle delen vast aan elkaar verbonden zijn.

Voor de keuze van de optimale kampeerstoel is in eerste plaats de manier van reizen en de individuele behoefte aan plek beslissend. Sommige stoelmodellen zijn zeer klein ineen te vouwen en met geïntegreerde tassen ook zeer praktisch te transporteren. Als men beschikt over voldoende plek en regelmatig handmatig transport niet te verwachten is, kan ook gerust voor een zwaarder en onhandzamer campingmeubel worden gekozen. Maar zelfs bij visstoelen of campingmeubels die alleen vanaf de dichtstbijzijnde parkeerplaats moeten worden gedragen, maakt een paar honderd gram in de bagage al een flink verschil.

Armleuningen en drankenhouders - praktische features voor relaxed kamperen

Outdoor specialisten zoals Leki, Helinox en Relags weten waar het kampeerders bij relaxed kamperen in de natuur om gaat. Lichte klapstoeltjes bieden ook voor trekkers die graag elke gram bagage uitsparen een prettige zitgelegenheid. Vouwstoelen en klapstoelen zijn er met of zonder armleuningen, alsook met bekleding, drankenhouders en opbergzakken met draagriemen.

Zwaardere campingliefhebbers moeten even kijken naar de aanbevolen belasting van de campingstoel. Niet alle modellen zijn op zwaardere mensen berekend en vooral goedkopere exemplaren kunnen dan na kort gebruik regelrecht doorbuigen. En ook de zithoogte moet niet over het hoofd worden gezien. Sommige campingstoelen hebben een erg lage zithoogte en zijn het meest geschikt om laag bij de grond met half uitgestrekte benen te zitten. Anderen hebben daarentegen een optimale hoogte om rechtop aan een campingtafel te zitten.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.