Campingstoelen voor outdoorfans

Campingstoelen

Kampeermeubels zijn net zo veelzijdig als het kamperen zelf. Van lowbudgetuitvoeringen tot luxueuze „glamping”-modellen: als kampeerder heb je een gigantische keuze aan campingtafels en campingstoelen. De constructie en kwaliteit kennen daarbij echter enorme verschillen, die zich vooral in gewicht, pakmaat, prijs en duurzaamheid van de afzonderlijke campingmeubels weerspiegelen.

Klapstoel of opvouwbare stoel, het belangrijkste is de pakmaat

Afhankelijk van de bouwwijze van de campingstoelen kunnen ze plat worden ingeklapt, zoals dat ook vaak het geval is bij tuinstoelen, of in de lengterichting compact worden samengevouwen. Bij beide constructies zijn frame, zitting en rugleuning vast met elkaar verbonden. In- en uitklappen van de campingstoelen gaat hierdoor bijzonder snel en er gaat ook niets verloren, want alle delen zitten aan elkaar vast.

Voor de keuze van de ideale kampeerstoel zijn in eerste plaats de manier van reizen en de beschikbare ruimte beslissend. Sommige stoelmodellen kunnen zeer compact worden samengevouwen en met hun bijbehorende zak ook zeer gemakkelijk worden meegenomen. Als je over voldoende plek beschikt en de kampeermeubels niet vaak met de hand gaat verplaatsen, kun je gerust voor zwaardere en minder compacte uitvoeringen kiezen. Maar zelfs bij visstoelen of campingmeubels die alleen vanaf de dichtstbijzijnde parkeerplaats moeten worden gedragen, maakt een paar honderd gram in de bagage al een flink verschil.

Armleuningen en bekerhouders: praktische features voor relaxed kamperen

Outdoorspecialisten zoals Leki, Helinox en Relags weten wat kampeerders voor een ontspannen kampeertrip in de natuur belangrijk vinden. Lichte klapstoeltjes bieden ook voor trekkers die graag zo veel mogelijk op gewicht besparen een comfortabele zitgelegenheid. Vouwstoelen en klapstoelen zijn er met of zonder armleuningen, kussentjes, bekerhouders en opbergzakken met draagriem.

Zwaardere campingliefhebbers moeten even kijken naar de aanbevolen belasting van de campingstoel. Niet alle modellen zijn op zwaardere mensen berekend en vooral goedkopere exemplaren kunnen dan na kort gebruik sterk doorbuigen. Ook de zithoogte moet niet over het hoofd worden gezien. Sommige campingstoelen hebben een erg lage zithoogte en zijn geschikt om laag bij de grond te zitten met half uitgestrekte benen. Andere hebben daarentegen een perfecte hoogte om rechtop aan een campingtafel te zitten.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.