Hondenbenodigdheden voor wandelaars en outdoorsporters

Hondenbenodigdheden

Niet elke hond is even geschikt als metgezel voor wandelingen en bergtochten. Afhankelijk van het ras, de leeftijd en het karakter van de hond, zijn niet alle trouwe viervoeters opgewassen tegen sportieve tochten. Andere hondenrassen daarentegen zijn bijna niet te stoppen in de bergen of voelen zich helemaal hun gemak op de camping of bij meren, rivieren en de zee. Afhankelijk van de hond, de hondenbezitter en de outdoor activiteit, verschilt ook de uitrusting voor de hond. Speciale hondenbenodigdheden maakt de outdoor sport aangenamer voor mens en dier, veiliger en comfortabeler.

Hondenbenodigdheden en hondenaccessoires voor kampeervakanties, wandelingen en tochten in de bergen verschillen in veel opzichten van accessoires voor honden, die als huisdier zelden meer mogen snuffelen dan hun eigen tuin of het nabijgelegen stadspark. Veel honden van bergsportliefhebbende gezinnen zijn uitgerust met speciale hondentuigjes, extra hondenriemen en functionele hondenhalsbanden voor wandelingen en tochten. Weerbestendige hondenjassen, hondenschoenen en hondensokken vullen het uitgebreide assortiment hondenbenodigdheden aan met hondenkleding voor onderweg.

Speciale halsbanden en riemen voor honden voor het wandelen

Met flexiriemen die aan je eigen heupgordel kunt bevestigen, genieten zowel de hond als de wandelaar van een uitstekende bewegingsvrijheid bij het lopen. Ook voor gebruik bij het joggen met de hond is een flexiriem met heupgordel een uitstekende keuze. In tegenstelling tot de sleeplijn vergemakkelijkt hij het gebruik in veeleisend terrein. Op de camping en in het open terrein, zoals op het strand of op weiden is een sleeplijn echter net zo geschikt.

Afhankelijk van de hond en de buitenactiviteit dragen honden bij wandelen en trekking een normale hondenhalsband of zijn ze uitgerust met een hondentuig dat de trekkracht over het hele bovenlichaam verdeelt en dus niet alleen aan de hals trekt. Sommige hondentuigjes zijn al geÏsoleerd zoals een hondenjas hondenjas en bieden goede bescherming in natte en koude omstandigheden. De hond bepaalt vaak zelf welke variant en combinatie van hondenhalsband, hondentuig en hondenjas het beste werkt, want terwijl sommige honden zich prima op hun gemak voelen met een hondenjas, bewegen andere zich liever zonder beschermende hondenkleding.

Hondensokken en hondenschoenen voor veeleisend terrein

Hondenbenodigdheden

Speciale sokken en schoenen voor honden zijn zeker niet een must voor elke wandeling en elke hond. Bij erg vorstige grond, lange tochten over steenslag en scherpe stenen of heet zand met doornen en andere scherpe voorwerpen bieden de hoogwaardige hondenschoenen en hondensokken van Ruffwear een zeer goede bescherming. Hondenschoenen met slipvaste zolen beschermen de poten van de geliefde viervoeter tegen verwondingen en pijn. Door de aangename demping garanderen ze een uitstekend draagcomfort, hogere prestatiemogelijkheden en een beter uithoudingsvermogen.

Naast de essentiële outdooruitrusting voor honden maken een outdoor proof hondendeken, een draagbare en opvouwbare drinkbak en voerbak en leuke hondenspeeltjes voor onderweg elke kleine en grote hond blij. De speciale LED-clips die gewoon aan de hondenhalsband of het hondentuig kunnen worden bevestigd zorgen voor extra veiligheid en een goede zichtbaarheid in het donker en bij slecht zicht. Lichtgevende hondenhalsbanden zijn hier ook zeer geschikt voor.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.