Met de juiste trekking- en hikingkleding op een grote tour

Trekkingkleding

Voor meerdaagse wandelingen moet niet alleen de trekkinguitrusting kloppen, het is ver van de beschaafde wereld ook essentieel om betrouwbare en geschikte kleding te dragen. Daarom volgt er hier een overzicht voor iedereen die met een tent, een kookstel en een trekkingrugzak een grote tocht wil ondernemen.

  • Trekkingschoenen - Als basis voor elke trektocht zijn waterdichte, stabiele en comfortabele trekkingschoenen onontbeerlijk.
  • Trekkingbroeken - Idealiter licht van gewicht en stabiel, moeten niet al te nat worden of in ieder geval snel kunnen drogen. Elastische inzetstukken maken het lopen veel aangenamer en verstevigingen op knieën en billen zorgen ervoor dat de trekkingbroeken bijzonder slijtvast zijn. Afritsbare broeken kunnen in de zomer in een handomdraai worden omgetoverd tot trekkingshorts en besparen je daardoor ruimte in je rugzak.
  • Trekkingsokken - Trekkingschoenen en trekkingsokken moeten goed bij elkaar passen. Door hun dikke voering en hun lengte zorgen ze voor een ideaal draaggevoel in je trekkingschoenen.
  • Trekkingjassen - Het trekkingjas is een van de belangrijkste kledingstukken van elke trekkingoutfit die is opgebouwd volgens het laagjesprincipe. Het jack vormt de weerbestendige buitenlaag die niet alleen bescherming biedt bij langdurige regenval, maar ook bij sterke windvlagen. Hoogwaardige trekkingjacks van Patagonia, Haglöfs of Bergans zijn met hun comfortabele capuchons, ruime zakken en individuele verstelmogelijkheden optimaal aangepast aan de behoeftes van trekkingliefhebbers.
  • Trekkinghemden - Als onderdeel van het laagjesprincipe is een ademend trekkinghemd of trekkingshirt eveneens effectief gebleken.
  • Sportondergoed - Functionele T-shirts, longsleeves en onderbroeken van functioneel synthetisch materiaal of merinowol zijn een weldaad voor je huid en hebben een uitstekend thermisch vermogen. Merino ondergoed is bovendien bijna volledig geurneutraal, waardoor het bijzonder goed geschikt is voor meerdaagse tochten in de wildernis.
  • Trekkingstokken - Om het lopen met een zware trekkingrugzak op natuurlijk terrein te vergemakkelijken en om je armen effectief te kunnen gebruiken om vooruit te komen, gebruiken veel wandelaars trekkingstokken als ze meerdaagse tochten ondernemen.
  • Trekkinghandschoenen - Bij lage temperaturen en een koude wind zijn trekkinghandschoenen uitermate geschikt om bevriezende handen en vingers op te warmen. Dankzij hun dunne handoppervlak zorgen ze er tegelijkertijd voor dat je je trekkingstokken haarfijn blijft aanvoelen.
  • Mutsen - Hoewel er geen speciale trekkingmutsen zijn, vormt een warme muts toch een belangrijk onderdeel van elke trekkinguitrusting als bescherming tegen wind en kou. Er bestaan overigens wel petten die voor het gebruik in specifieke trekkinggebieden zijn geoptimaliseerd, bijvoorbeeld door middel van geïntegreerd muskietennet of een uitklapbare nekbescherming.
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.