Fleecevesten - warm, zacht en sneldrogend!

FleecevestFleece is het optimale materiaal voor outdoor gebruik! Het houdt warm en hoeft niet lastig onderhouden te worden. Het bestaat meestal uit polyestervezels en kan eenvoudig in de machine gewassen worden. Ook na meermaals dragen en wassen ziet het er nog prima uit. Een ander pluspunt: Fleece droogt in een handomdraai! Op dagtours is dat heel handig! 's Nachts kan fleece drogen en de volgende dag kun je het alweer gebruiken. In vergelijking met wol scoort fleece niet alleen vanwege het duidelijk lagere gewicht. Het werkt vochtafwijzend en zuigt zich niet vol met water zoals katoen. Zelfs in vochtige toestand isoleert het altijd nog betrouwbaar en houdt het lichaam warm. Door de geringe afmetingen zijn fleecevesten ingepakt prima geschikt voor reizen en dagtours. Ze nemen nauwelijks plaats in je rugzak in, maar zijn wel handig als het 's avonds koud wordt. Het zachte materiaal kriebelt en jeukt niet op de huid en is ook een geliefd kledingstuk bij kinderen. In de outdoor worden fleecejacks voor de isolatie gebruikt. Vaak wordt fleece met andere kledinglaagjes gecombineerd. Een waterdicht hardshelljack erover en je bent warm en goed beschermd voor onderweg.

Niet ieder fleece is hetzelfde.

Daarom zijn er verschillende soorten fleece, die qua kwaliteit heel verschillend zijn. Fleecejacks verschillen bijvoorbeeld qua materiaaldichtheid en zijn daardoor voor veel verschillende gebruiksdoelen geschikt. De indicatie 100 of 200 geeft bij fleecemateriaal het gewicht per vierkante meter aan. Daarom is een fleece van 100 dunner qua materiaaldichtheid dan een fleece van 200 en weegt minder. Dat kan bij kleine bagage van voordeel zijn. Ook al is het niet zo erg koud, toch is het de moeite waard zo'n licht fleecejas in je bagage te hebben. In de winter en bij echt lage temperaturen op grote hoogte is een dichte fleecestof een aanrader. Je kunt natuurlijk ook meerdere fleecejassen over elkaar dragen.

Verder zijn de fleecejacks verschillend qua materiaalkwaliteit. Gebrekkige kwaliteit is te herkennen aan materiaal dat snel pilt en aan het oppervlak slijt. Een echt goed fleecevest voelt zelfs na lange tijd nog zacht aan, kriebelt niet en ziet er zo goed als nieuw uit. Ook de graad van luchtdoorlatendheid geeft aan hoe hoogwaardig een fleecevest is. Goed fleecemateriaal isoleert de lichaamswarmte en zorgt ervoor dat er voldoende ventilatie via de stof mogelijk is.

Welk fleecejas bij welk gebruiksdoel?

Inmiddels zijn er verschillende fleecematerialen verkrijgbaar die qua materiaaleigenschappen en gebruiksdoel erg verschillend zijn. De bandbreedte is enorm van lichte microfleece tot vast winddicht materiaal. Voor ieder gebruiksdoel worden bepaalde materiaalcombinaties gebruikt die perfect bij het klimaat en de gebruikerseisen passen. Het mooie aan fleecevesten is altijd nog dat ze zowel thuis op de bank als bij vermoeiende skitours door winterlandschappen hun functie vervullen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.