Stijgijzers voor alpine tochten en ijsklimmen

Stijgijzers

In de uitrustingskelder van een echte alpinist mogen stijgijzers in geen geval ontbreken. Veel ijsklimmers en hoogtetourders hebben zelfs een hele serie modellen van stijgijzers in huis waaruit ze afhankelijk van het gebruik kunnen kiezen. Tenslotte mag er bij de droomtour in de bergen niets mis gaan.

Verschillende types stijgijzers

Afhankelijk van het gebruik zijn stijgijzers in principe onder te verdelen in ijzers voor alpine tochten en voor ijsklimmen. Natuurlijk is er ook een hele serie allround modellen die je voor beide kunt gebruiken.
Voor lichte gletsjerwandelingen en toerskiën is het aan te raden om te kiezen voor bijzonder lichte stijgijzers. Juist op het gebied van toerskiën zijn de stijgijzers vaak gemaakt van lichter aluminium. Voor gletsjertours kun je kiezen voor een model van staal waarbij tien punten voldoende zijn. Bovendien moet je erop letten dat de punten niet te lang zijn want dit stoort tijdens het lopen. Bij meer veeleisende alpine tochten en lichte ijsklimpartijen is het aan te raden om te kiezen voor en klassiek stijgijzer met 12 punten.

Stijgijzers voor steile ijswanden, mixed klimmen en drytooling

Voor gevorderde ijsklimmers is er een hele serie van stijgijzers met uitgewogen technische details. Zo zijn er stijgijzers met verwisselbare punt of die veranderd kunnen worden in een mono systeem. De voorpunten van de extreme modellen zijn langer, extremer gevormd en ook de overige punten zijn helemaal gericht op het gebruik op steil terrein. Voor zware tochten is het aan te raden om gebruik te maken van ijsklimschoenen. Dat zijn bergschoenen met geïntegreerde punten in de zool.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.