Comfortabele en functionele boulderkleding

Boulderkleding

Kleding voor boulderaars is ademend, elastisch en heeft een ruime pasvorm. Behalve een super draagcomfort biedt boulderkleding gegarandeerd een optimale bewegingsvrijheid bij lange en dynamische klimroutes. Boulderaars hoeven geen hele uitgebreide boulderuitrusting te dragen om goed te kunnen boulderen.

Als je op rotsblokken gaat boulderen volstaat het om een of twee crashpads mee te nemen voor bij het begin en de valzone en verder heb je niet meer nodig dan een pofzakje met magnesium en een boulderborstel om de kleine randen en treden mee te reinigen. In boulderhallen is het niet eens nodig om een eigen crashpad mee te nemen. Het enige waar je bij het boulderen echt niet zonder kunt, is een goed paar boulderschoenen, zodat je ook op de kleinste treden goede grip hebt.

Boulderbroeken en bouldershirts

Dankzij een ruime pasvorm en inzetstukken voor optimale bewegingsvrijheid zorgen comfortabele boulderbroeken er tijdens het klimmen voor dat je je benen heel flexibel kunt positioneren, zowel in de hoogte als in de breedte. Boulderbroeken zitten bovendien super lekker en verschuiven nauwelijks. Ook functionele bouldershirts vallen ruim, zodat boulderaars er optimaal in kunnen klimmen. En omdat fabrikanten als Salewa, Houdini of Patagonia allemaal verschillende modetrends volgen, hebben boulderaars genoeg keuze om een outfit samen te stellen die recht doet aan hun individuele stijl.

Als onderdeel van je boulderoutfit bieden boulderjacks boulderaars altijd bescherming en warmte, zowel bij de approach als bij de eerste paar boulders en natuurlijk ook bij het spotten. Met het juiste sportondergoed en een warme muts is boulderen ook bij lagere temperaturen heel goed mogelijk. Verder zijn ook hoofdbanden prima geschikt voor het boulderen.

Boulderhandschoenen en sweaters met een capuchon

Als het buiten echt koud begint te worden, dragen sommige boulderaars boulderhandschoenen, die er dankzij hun open vingertoppen voor zorgen dat de warmteprestatie niet ten koste gaat van je fingerspitzengefühl. Veel boulderaars maken tijdens koele dagen overigens geen gebruik van boulderhandschoenen en houden hun vingers liever warm in de knusse zakken van hun boulderjack.

Van de vele soorten boulderkleding zijn pullovers met capuchon, jacks met capuchon, en hoodies het meest geliefd om in te boulderen. Hoodies met een ruime pasvorm bieden veel bewegingsvrijheid en zien er gewoon top uit. Bovendien kunnen boulderaars ze ook prima in het dagelijks leven dragen. Wat de pullovers met capuchon betreft, hebben boulderaars de keuze uit verschillende materiaalsoorten: katoen, kunstvezels, merinowol of fleece.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.