Sportondergoed voor heren - Handig voor onder je kleding

Sportondergoed voor heren

Wat doet functionele kleding eigenlijk? De belangrijkste "functie" is vocht naar buiten en weg van het lichaam te transporteren. Zo blijft de huid lekker droog, wat prettiger aanvoelt en vermijdt dat je afkoelt. Want als je na een intensieve beklimming een winderige bergtop bereikt, dan weet je het comfort van sportondergoed voor heren wel te waarderen. Er is namelijk niets zo onaangenaam als natte kleding uittrekken in de koude wind.
Hoe wordt het sportondergoed voor heren gemaakt? Het ondergoed bestaat uit twee hoofdmaterialen: kunstvezel en merinowol.

De natuur schenkt het ons: thermo ondergoed van merinowol

Thermo ondergoed van merinowol wordt, zoals de naam het zelf zegt, gemaakt van de fijnste wol van een merinoschaap. Wie meteen aan jeuk en krabben denkt, heeft het mis. Dit materiaal is van nature perfect geschikt voor sportondergoed voor heren. Merinowol jeukt niet, heeft elastische eigenschappen en een natuurlijke vochtregulatie. Bovendien is ze ademend en hebben de vezels een geurneutrale eigenschap. Zo kun je het ondergoed meerdere dagen dragen zonder onaangename geurtjes te verspreiden. Zelfs als je door een regenbui wordt verrast, is de merinowol aangenaam om te dragen. In vochtige toestand blijft de wol namelijk nog warm. Bovendien kan het sportondergoed van merinowol voor heren in de wasmachine worden gewassen en heeft het een natuurlijke UV-bescherming.

Functioneel ondergoed van kunstvezel voor heren

Bij de synthetische variant van het thermo ondergoed voor heren worden de natuurlijke eigenschappen van de merinowol nagemaakt. Zo wordt het vochttransport naar buiten, het ademend vermogen, het draagcomfort en de UV-bescherming eveneens gegarandeerd.
De geurhinder bij synthetisch materiaal proberen de fabrikanten met antimicrobiële en polygiene behandeling door zilverionen te beperken. Functioneel ondergoed van kunstvezel voor heren heeft een snellere droogtijd, maar ook slechtere verwarmende eigenschappen in vochtige toestand.

Duurzaamheid bij het thermo ondergoed voor heren

Hier heeft thermo tondergoed van merinowol voor heren een voorsprong. Wol is een natuurlijke, hernieuwbare grondstof en is volledig afbreekbaar.
Intussen worden kunstvezels door vele fabrikanten echter gemaakt van gerecyclede kunststoffen en zijn ze dus ook milieuvriendelijk.

Al deze eigenschappen gelden natuurlijk ook voor sportondergoed voor dames en voor verschillende sporten (bv. voor skiën).

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.