Verrekijkers voor outdooravonturen

Verrekijkers

Talrijke gebruiksmogelijkheden worden geboden door hoogwaardige verrekijkers. Voor natuurliefhebbers en voor het observeren van dieren horen goede verrekijkers met sterke vergroting en hoge afbeeldingskwaliteit tot de basisuitrusting van elke excursie, dicht bij huis of in de verre wildernis. Ook in de bergen of aan zee zijn krachtige veldkijkers al lang onmisbaar. En met een krachtig en hoogwaardig afgewerkt model beleef je nog meer plezier aan het observeren van dieren.

Om klimroutes van onderaf uitvoerig te bestuderen, bergdoorgangen te analyseren of om je klimvrienden of expeditiedeelnemers op de voet te volgen hoort op elke bergtour minimaal een lichte en stevige verrekijker in de tourbagage. Dankzij de compacte constructie en het geringe gewicht passen hoogwaardige trekkingverrekijkers intussen in elke tourbagage.

De optimale verrekijker voor de bergtour.

Verrekijkers van Luger onderscheiden zich door hun geringe gewicht en de grote robuustheid. Hiermee vallen ze nauwelijks op in de bagage en zijn ze indien nodig snel bij de hand. Een ander belangrijk kenmerk is de geringe afmeting van de verpakking. Trekking- of wandelverrekijkers zijn bijzonder ruimtebesparend in te klappen en daarna in een verrekijkeretui op te bergen. Deze wederom kunnen vaak aan de rugzak of de riem worden bevestigd zodat ze binnen een handomdraai voor het grijpen zijn.

Bij hoogwaardige verrekijkers is, ondanks de compacte constructie, een optimale optische kwaliteit gewaarborgd. Meervoudig volledig gecoate lenzen en fasegecorrigeerde prisma's bieden een hoge kleurechtheid en een grote randscherpte. Kijkvelden met een groot gezichtsveld zijn juist bij het observeren van bewegende objecten van groot voordeel. Waterdichte behuizingen zorgen ervoor dat de verrekijker voor elk outdooravontuur gebruikt kan worden en een vulling met stikstof aan de binnenkant voorkomt effectief de vorming van condenswater bij hevige temperatuurschommelingen.

Het gebruik van verrekijkers

Voor verrekijkers die veel getransporteerd worden en die bij het wandelen of trekking niet te zwaar mogen zijn, kunnen kleine en compacte outdoorverrekijkers topprestaties leveren. Vooral de robuuste en stroeve behuizing en het niet gevoelig zijn voor de temperatuur en de weersgesteldheid maken ze uitstekend geschikt om het hele jaar door bij bergtours te gebruiken.

Natuurlijk moet je er ook rekening mee houden dat er bepaalde grenzen zijn aan het brandpunt en de hiermee verbonden mogelijkheid om te vergroten. Wanneer de focus meer ligt bij permanente en nauwkeurige observatie en het gewicht van de veldkijker een kleinere rol speelt dan de sterke vergroting staan geschikte modellen van gerenommeerde fabrikanten voor je klaar. Met hun handige statiefhouder zijn ze niet alleen voor het observeren van dieren uitstekende te gebruiken, maar ook bij expedities. Natuurlijk zijn ook deze grotere modellen meestal waterdicht en gevuld met stikstof en scoren ze met fasegecorrigeerde prisma's en meervoudige volledige coating in optimale kwaliteit en afwerking.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.