Goed uitgerust tegen de dorst: drinkflessen

Drinkfles

Op geen enkele tocht mag het juiste drinksysteem ontbreken! Of het nu om opvouwbare flessen of waterzakken gaat, tijdens korte uitstappen in de hitte is een goede watervoorziening net zo belangrijk als tijdens meerdaagse tochten door de toendra. Alle informatie over de keuze van het juiste drinksysteem vind je hier.

Het vinden van de juiste drinkfles

Bij de keuze van een drinkfles moet rekening worden gehouden met de constructie en het formaat.
Voor langere tochten en bij warm weer krijgt een grote fles de voorkeur boven een variant met een inhoud van slechts een halve liter. Los daarvan is niet elke drinkfles in elke situatie handig. Een stevige drinkfles (bv. van Nalgene) is geschikt voor zeer sportieve tochten, doordat hij zeer goed met één hand kan worden gebruikt. Tijdens het backpacken is daarentegen een opvouwbare fles met een flexibel volume (bv. van Platypus) ideaal.

Drinkfles of waterzak

Al naar gelang de eigen voorkeur kan er gekozen worden voor een drinkfles of voor een drinkzak, die je in de rugzak plaatst. Beide varianten hebben echter voor- en nadelen, die vooral afhankelijk zijn van de duur en de aard van het avontuur.
Voor langere tochten en tochten met rugzak of in gebieden zonder betrouwbare drinkwatervoorziening (beken, bronnen), zijn drinkzakken beter geschikt, aangezien ze een groter volume hebben en er dus voor zorgen dat je voldoende water bij je hebt. Voor korte tochten zonder veel bagage of tochten waarbij je de mogelijkheid hebt om onderweg water bij te vullen, zijn flessen de eerste keuze.

Waterfilter en drinkfles

Om drinkflessen ook in afgelegen gebieden of bij meerdaagse tochten te kunnen gebruiken, zijn er speciale waterfilters. Deze zijn vanwege de gecombineerde filtersystemen geschikt om water te zuiveren om mee koken en om flessen mee bij te vullen. Tijdens het kamperen is het gebruik van een flexibele watertank vaak zinvol.

Materiaal en accessoires voor drinkflessen

Drinkflessen zijn gemaakt van roestvrij staal, aluminium of kunststof. Terwijl metaalsoorten langdurige smaakneutraliteit bieden, is bij transparante drinkflessen de inhoud zichtbaar.
Om in de winter een ijskoude verrassing te voorkomen, zijn er isolerende hoezen voor flessen en slangen van neopreen. Speciale reinigingssets zorgen voor langdurige frisheid.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.