Goed uitgerust tegen de dorst: Drinkflessen

Drinkfles

Bij geen enkele tour mag het juiste drinksysteem ontbreken! Oftewel, opvouwbare flessen of waterzakken: Tijdens korte trips in de hitte is de juiste watertoevoer net zozeer van belang, als bij meerdaagse tochten door de toendra. Alle informatie over de keuze van het juiste drinksysteem is hier te vinden.

Het vinden van de juiste drinkfles

Bij het kiezen van de drinkfles moet vooraf over het ontwerp en de grootte worden nagedacht.
Bij langere tochten en bij warm weer valt een grote fles te verkiezen boven de variant met een inhoud van slechts een halve liter. Los daarvan is niet elke drinkfles per definitie in elke situatie praktisch. Een stevige drinkfles (bijv. Nalgene) is vanwege de mogelijke bediening met één hand geschikt voor zeer sportieve tochten. Tijdens het backpacken daarentegen is een opvouwbare fles met een flexibel volume (bijv. Platypus) ideaal.

Ofwel drinkflessen, of waterzakken

Al naar gelang de eigen voorkeur kan er gekozen worden voor een drinkfles of voor toevoer via een drinkzak vanuit de rugzak. Beide systemen hebben echter voor- en nadelen, die vooral afhankelijk zijn van de duur en de aard van het avontuur.
Voor langere tours en tochten met rugzak of in gebieden zonder betrouwbare drinkwatervoorziening (beken, bronnen), lijken drinkzakken beter geschikt, aangezien ze hoe dan ook voor een toereikende aanvoer zorgen. Flessen zijn veelal de eerste keuze bij korte trips zonder veel bagage of wanneer onderweg de mogelijkheid bestaat, water bij te vullen.

Waterfilter en drinkfles

Om het gebruik van drinkflessen ook in afgelegen gebieden of bij meerdaagse tochten te garanderen bestaan er speciale waterfilters. Deze zijn vanwege de gecombineerde filtersystemen geschikt om water te winnen voor koken en om tijdens tochten flessen mee bij te vullen. Tijdens het kamperen is het gebruik van een flexibele waterzak vaak zinvol.

Materiaal en accessoires bij drinkflessen

Drinkflessen zijn gemaakt van roestvrij staal, aluminium of van kunststof. Terwijl metaalsoorten duurzame smaakneutraliteit te bieden hebben, kan bij transparante drinkflessen de inhoud worden bezien.
Om in de winter niet ijskoud te worden verrast bestaan er isolerende verpakkingen voor flessen, zakken en slangen van neopreen. Speciale reinigingskits zorgen voor langdurige frisheid.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.