De kleine rugzak: met de dagrugzak op dagtocht

Dagrugzakken

Een van de belangrijkste benodigdheden voor een wandeling is en blijft een rugzak. Want hierin wordt niet alleen de reservekleding opgeborgen, maar ook uitrusting die dringend nodig kan zijn en proviand. Voor wie maar een dag in de bergen op pad is, biedt een dagrugzak of daypack voldoende plek, ongeacht of het om een eenvoudige wandel-, klim- of skitocht gaat.

Dagrugzakken: alles mee voor een hele dag

Dagrugzakken worden aangeboden voor elke sporttak en verschillen ten opzichte van tourrugzakken vooral qua gewicht en functie. Zo is een dagrugzak verreweg lichter en compacter, omdat hij in eerste instantie voor eenvoudige dagtochten en alpine activiteiten in de bergen is bedoeld. Bij langere reizen wordt hij ook vaak gebruikt als aanvulling op een volumineuze trekkingrugzak. Toch bieden de kleine dagrugzakken voldoende opbergruimte voor alles wat nodig is voor een perfecte dag in de bergen. Afhankelijk van de grootte hebben dagrugzakken een inhoud van 10 tot 30 liter, wat bij sommige modellen nog kan worden uitgebreid met 5 tot 10 liter door een in hoogte verstelbare klep. Bijna alle dagrugzakken zijn bovendien voorzien van een speciaal binnenvak voor het opbergen van een drinkzak. Daardoor hoef je de rugzak niet per se af te nemen voor een drinkpauze. De waterslang van het drinksysteem kan via een opening aan het rugpand naar voren worden geleid, zodat je zelfs tijdens het lopen steeds gemakkelijk kunt drinken. Maar ook voor de rest bieden zelfs kleine rugzakken veel functionele details om bijvoorbeeld een helm, een pickel of wandelstokken te kunnen bevestigen.

Dagrugzakken zijn de beste rugdekking bij elke tocht

Wie op pad is met een ergonomisch perfect afgestemde dagrugzak zal deze trouwe begeleider wat betreft gewicht en bewegingsvrijheid vroeg of laat nauwelijks nog opmerken. Want als de rugzak optimaal is ingepakt, wordt het gewicht van de bagage grotendeels verdeeld over de heupen en trekt het dus niet meer aan de schouders. Bovendien heeft een dagrugzak een beschermende functie bij koude wind van achteren of zelfs bij een val. Zo zijn sommige dagruzgakken inmiddels uitgerust met een geïntegreerde rugbeschermer en bieden ze niet alleen bij skitochten extra veiligheid.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.