De kleine rugzak: met de dagrugzak op dagtocht

Dagrugzakken

Een van de belangrijkste benodigdheden bij een wandeling is en blijft de rugzak. Want hierin wordt niet alleen de reservekleding opgeborgen, maar ook dringend nodig equipment evenals het hele proviand. Voor wie alleen een dag in de bergen onderweg is, biedt ook een als daypack bekende dagrugzak voldoende plek; ongeacht of het gaat om een eenvoudige wandel-, klim- of skitour.

Dagrugzakken - alles mee en alles erin voor een hele dag

Dagrugzakken worden aangeboden voor elke tak van sport en verschillen ten opzichte van tourrugzakken vooral qua gewicht en functie. Zo is een dagrugzak verreweg lichter en compacter, omdat hij in eerste instantie voor eenvoudige dagtochten en alpine activiteiten in de bergen is bedoeld. Bij langere reizen wordt hij ook vaak gebruikt en aangevuld tot een volumineuze backpack-rugzak. Toch bieden de kleine dagrugzakken voldoende opbergruimte voor alles, wat benodigd wordt voor een perfecte dag in de bergen. Afhankelijk van de afmeting, bevatten dagrugzakken een inhoud van 10 tot 30 liter, wat bij sommige modellen nog via een verstelbare rugzakdeksel met 5 tot 10 liter kan worden verhoogd. Bijna alle dagrugzakken zijn bovendien voorzien van een speciaal binnenvak voor het opbergen van een drinkzak. Daardoor hoeft de rugzak bij een drinkpauze niet meer per se afgedaan te worden. De waterslang van het drinksysteem wordt heel eenvoudig via een opening in het rugpand naar voren geleid en is zodoende zelfs tijdens het lopen altijd gemakkelijk bereikbaar. Maar verder bieden zelfs kleine rugzakken ook veel functionele details om bijvoorbeeld een helm, een ijspikkel of wandelstokken aan te kunnen bevestigen.

Daypacks zijn de beste rugdekking bij elke tocht

Wie onderweg is met een perfect op de ergonomie van de drager afgestemde rugzak, zal deze trouwe begeleider qua gewicht en bewegingsvrijheid vroeg of laat amper nog merken. Want optimaal ingepakt, verdeelt de te dragen last zich grotendeels over de heupen en trekt zodoende niet meer aan de schouders. Niet te vergeten, is echter ook de beschermende functie van een dagrugzak bij koude rugwind of in geval van nood zelfs bij een val. Zo beschikken sommige daypacks inmiddels over een geïntegreerde rugbeschermer en bieden niet alleen bij skitours een extra veiligheid.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.