Rugzakaccessoires en reserveonderdelen voor rugzakken

Wandelrugzakken, trekkingrugzakken en toerskirugzakken maken indruk met hun aanpasbare draagsystemen, goede ventilatie en slimme ontwerp met praktische extra vakken. Met de juiste rugzakaccessoires kunnen dagrugzakken en backpacks nog beter aan je persoonlijke behoeften worden aangepast.

Het aanbod strekt zich uit van regenhoezen die op alle rugzakken in de juiste maat passen tot speciale schouderbanden en binnenvakken die horen bij specifieke rugzaksystemen. Reserveonderdelen voor rugzakken, zoals bijpassende gespen, zijn ook onmisbaar op lange tochten.

Extra vakken en regenbescherming voor rugzakken

Aan de schouderbanden of aan de heupband van een rugzak kunnen afzonderlijke vakken voor belangrijke accessoires of een houder voor wat drinken worden bevestigd. Ook speciale vakken voor compactcamera's en digitale spiegelreflexcamera's kunnen aan het draagsysteem worden vastgemaakt. Zo is deze uitrusting altijd binnen handbereik en hoeft de fotograaf zijn rugzak niet telkens neer te zetten om een foto te nemen.

Zelfs als rugzakken al een weerbestendige coating hebben, is een regenhoes sterk aan te bevelen als bescherming tegen regen, vocht en vuil. Sommige rugzakken zijn al uitgerust met een geïntegreerde regenhoes. Als accessoires zijn regenhoezen in alle maten verkrijgbaar. Ze zijn er voor kinderrugzakken, maar ook voor grote reisrugzakken. Naast een regenhoes zijn speciale trekkingparaplu's een goede manier om je rugzak en zijn draagsysteem droog te houden.

Rugzakgespen en andere reserveonderdelen

De gespen op hoogwaardige wandel- en trekkingrugzakken zijn gemaakt van zeer stevig plastic. Soms gebeurt het echter toch dat deze gespen en sluitingen afbreken bij extreme spanning. Parachutegespen en schuifgespen zijn verkrijgbaar in alle gangbare maten ter vervanging van rugzakgespen. Omdat sommige gespen zo vastgenaaid zijn dat ze moeilijk te vervangen zijn, zijn er ook speciale reservegespen met metalen pinnen die kunnen worden vastgeschroefd. Zelfs in stevig vastgenaaide riemlussen kunnen deze snel worden vastgemaakt.

Een praktische aanvulling voor outdoor- en reisrugzakken zijn extra compressieriemen. Met een extra riem kan er meer bagage, zoals een slaapmat, tent of klimtouw, veilig aan de klimrugzak of trekkingrugzak worden bevestigd. Kleine reissloten die de ritssluitingen van de rugzak beveiligen tegen diefstal kunnen eveneens bijzonder nuttig zijn op reis en schrikken dieven af in grote steden.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.