Meerdaagse rugzakken voor wandelen of trekking

Trekkingrugzakken

Onder trekking wordt in oorspronkelijke zin verstaan: het maken van meerdaagse tochten buiten de beschaafde wereld. Hiervoor is het nodig om de totale uitrusting voor deze onderneming bij je te dragen. Het volume moet dan ook voldoende groot worden gekozen en bij trekkingrugzakken praat je dan over een volume vanaf 40-60 liter. Vaak wordt er in dit verband ook over wandelrugzakken gesproken, hierbij doelend op meerdaagse wandelingen of huttentochten en niet op dagwandelingen.

De eisen die aan een trekking- of wandelrugzak worden gesteld variëren afhankelijk van het jaargetijde en de duur van de trekkingtocht. Moderne trekkingrugzakken zijn echte multitalenten voor extreme eisen.

In ons assortiment kan uit een ruime selectie wandelrugzakken van fabrikanten als Arc'teryx, Deuter, Gregory, Mammut, Fjällräven en Osprey worden gekozen.

Eigenschappen van trekkingrugzakken

Vaak moeten grotere lasten van wel 10 kg en zwaarder dagenlang worden gedragen. Trekkingrugzakken moeten daarom garant staan voor een uitstekend draagcomfort en voldoende stevig zijn. Fabrikanten hebben hiervoor systemen ontwikkeld die zich richten op de menselijke anatomie. Een groot gedeelte van het gewicht wordt hierbij niet door de schouders gedragen maar via een goed gevoerde heupgordel op het bekken overgedragen.
Tot het standaard repertoire horen bovendien een goede rugvoering en een draagsysteem dat ervoor zorgt dat de rugzak niet direct tegen de rug ligt. Hierdoor wordt overmatig zweten in dit gebied voorkomen.

Verdere details van enkele backpack rugzakken

De verschillen tussen de modellen zijn net zo veelzijdig als hun gebruiksmogelijkheden. Zo zijn de meeste rugzakken voor trekking en wandelen gemaakt als zogenaamde toploader. Ze worden dus van bovenaf beladen. Sommige fabrikanten bieden ook modellen aan met zijdelingse ritssluitingen voor het geval het er niet helemaal zo rudimentair aan toe zal gaan. Zo zijn ook de dingen in het onderste gedeelte van de rugzak te bereiken zonder dat de hele inhoud hoeft te worden uitgepakt. Zo kan de regenjas prima boven in de rugzak worden opgeborgen en de slaapzak onderin in het hiervoor bestemde vak. Opgeruimd staat netjes!

Vaak worden tijdens het trekken of backpacken tussentijdse bestemmingen bereikt waarbij je enkele tijd op dezelfde plek blijft. Zodat niet altijd de hele bagage meegesleept hoeft te worden bieden enkele wandelrugzakken extra mogelijkheden om dagrugzakken als vast bestanddeel aan de rugzak te bevestigen. De dagrugzakken kunnen in dit geval voor een korte trip worden gebruikt.

Een waterdichte wandelrugzak is handig voor het geval er eens een buitje mocht vallen. Een regenhoes is echter net zo goed. Deze zijn in sommige modellen vast geïntegreerd of als extra accessoire verkrijgbaar.

Gebruiksdoel en de juiste maat

Het kiezen van het juiste model trekkingrugzak hangt sterk af van het gebruik en de eigen eisen. Wanneer je graag lichte bepakt en snel onderweg bent en wanneer je ook jouw hele uitrusting hierop hebt aangepast dan zijn er voor dit gebruiksdoel natuurlijk ook geschikte lichte wandelrugzakken te krijgen. Wanneer je liever wat meer gemak en liever teveel dan te weinig bij je hebt, of wanneer je als backpacker op pad gaat dan is een steviger, groter model aan te raden.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.