Meerdaagse rugzakken voor wandelen en trekking

Trekkingrugzakken

Met trekking wordt in de oorspronkelijke betekenis van het woord het maken van meerdaagse tochten buiten de bewoonde wereld bedoeld. In een dergelijke situatie is het nodig dat je al je uitrusting voor deze onderneming bij je draagt in een trekkingrugzak. Het volume van je trekkingrugzak moet daarvoor groot genoeg zijn: je praat dan over een volume vanaf 40-60 liter. Vaak wordt er in dit verband ook over wandelrugzakken gesproken, hierbij doelend op meerdaagse wandelingen of huttentochten en niet op korte dagwandelingen.

De eisen die aan een trekking- of wandelrugzak worden gesteld variëren afhankelijk van het jaargetijde en de duur van de trektocht. Moderne trekkingrugzakken zijn echte multitalenten voor extreme eisen.

In ons assortiment kan uit een ruime selectie wandelrugzakken van fabrikanten als Arc'teryx, Deuter, Gregory, Mammut, Fjällräven en Osprey worden gekozen.

Eigenschappen van trekkingrugzakken

Vaak moeten grotere lasten van wel 10 kg of zwaarder dagenlang worden gedragen. Trekkingrugzakken moeten daarom garant staan voor een uitstekend draagcomfort en stevig genoeg zijn. Fabrikanten hebben hiervoor speciale systemen ontwikkeld die zich richten op de menselijke anatomie. Een groot gedeelte van het gewicht wordt hierdoor niet door de schouders gedragen maar via een stevig gevoerde heupgordel op het bekken overgedragen.
Tot het standaardrepertoire van een trekkingrugzak horen bovendien een goede rugvoering en een draagsysteem dat ervoor zorgt dat de rugzak niet direct tegen de rug ligt. Zo wordt overmatig zweten in dit gebied voorkomen.

Trekkingrugzakken

Verdere details van backpacks

De verschillen tussen de modellen zijn net zo veelzijdig als hun gebruiksmogelijkheden. Zo zijn de meeste rugzakken voor trekking en wandelen gemaakt als zogenaamde 'toploader'. Dit betekent dat je de rugzak van bovenaf kunt inpakken. Sommige fabrikanten bieden ook modellen aan met zijdelingse ritssluitingen. Daarmee zijn je spullen in het onderste gedeelte van de rugzak te bereiken zonder dat je de hele inhoud uit hoeft te pakken. Ook kan je je regenjas prima boven in de rugzak opbergen en de slaapzak onderin in het hiervoor bestemde vak. Opgeruimd staat netjes!

Tijdens het backpacken of maken van een trektocht bereik je meestal een tussentijdse bestemming, waar je een of meerdere dagen blijft. Zodat je niet al je bagage mee hoeft te slepen, bieden enkele wandelrugzakken ook de mogelijkheid om dagrugzakken aan de rugzak te bevestigen. De dagrugzakken kunnen dan voor een korte trip worden gebruikt.

Een waterdichte wandelrugzak is handig voor het geval er eens een buitje mocht vallen. Maar ook een regenhoes kan hier helpen. Deze zijn in sommige modellen al geïntegreerd of als extra accessoire verkrijgbaar.

Gebruiksdoel en de juiste maat

Het kiezen van het juiste model trekkingrugzak hangt sterk af van waarvoor je hem nodig hebt en welke eisen je zelf stelt. Wanneer je graag licht bepakt en snel onderweg bent en wanneer je ook jouw hele uitrusting hierop hebt aangepast dan zijn er speciaal hiervoor geschikte lichte wandelrugzakken te krijgen. Wanneer je liever wat meer comfort en liever teveel dan te weinig bij je hebt, of wanneer je gaat backpacken, dan is een steviger, groter model aan te raden.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.