Tweepersoonstenten: voor gezamenlijke avonturen

2-persoons tent

Een hoogwaardige 2-persoonstent is de ideale plek om je terug te trekken na een pittige klimdag of een lange wandeling. Hij biedt bescherming tegen weer, wind en insecten. Na een ontspannen nacht in een 2-persoonstent ben je weer helemaal klaar voor een nieuw avontuur.

De ideale 2-persoonstent voor alle omstandigheden is nog niet uitgevonden en zal waarschijnlijk ook nooit worden uitgevonden. Moet hij bijvoorbeeld zwaar of licht zijn? Is een grote vestibule belangrijk of moet de tent de wind eerder zo weinig mogelijk contactoppervlak bieden?

Bij ons vind je een ruim assortiment aan tweepersoonstenten voor elke smaak en elk doeleinde. We bieden tenten aan van gerenommeerde fabrikanten als Vaude, The North Face, Tatonka en Salewa, en van echte specialisten als MSR en Exped.

De ruime tweepersoonstent

Wie veel met de auto op reis gaat, weet de voordelen van ruime 2-persoonstenten te waarderen. Ze bieden veel plek voor zowel bagage als uitrusting en maken het mogelijk om ook een paar dagen slecht weer te doorstaan.

De keerzijde van de medaille is vaak het hogere gewicht in vergelijking met de meer spartaans uitgevoerde modellen. Wie de tent een langere tijd in de rugzak moet vervoeren, zal vroeg of laat de voorkeur geven aan een lichtgewicht tent.

Ultralichte en compacte tweepersoonstenten

Ultralicht hoeft niet altijd weinig comfort te betekenen. Moderne materialen maken het mogelijk om compacte en lichte tenten met voldoende ruime vestibules te maken. Ideaal voor iedereen die graag wat langere tochten door de natuur maakt en daarbij alle uitrusting op de rug moet vervoeren.

Doordat de tent plek biedt voor twee personen kan het gewicht van de tent worden verdeeld over twee paar schouders. Vaak wordt echter de vraag gesteld of dan niet meteen een 1-persoonstent moet worden aangeschaft. Een lichte 2-persoonstent kan hier een geslaagd alternatief zijn om een compromis te sluiten tussen flexibiliteit en gewicht.

Diverse kenmerken van tweepersoonstenten

Er zijn verschillende soorten constructies, zoals de tunneltent, de koepeltent of de geodetische tent. De constructie heeft vooral een invloed op de grootte van de binnenruimte van een 2-persoonstent en de stormbestendigheid.

Verder zijn er enkelwandige constructies en modellen met binnen- en buitentent. Wat met name in warme regio's handig is, zijn 2-persoonstenten met een binnentent die eventueel ook apart kan worden opgezet en zo bescherming tegen muggen biedt. Andere kenmerken waarop je moet letten zijn de ventilatie en het frame. Onze medewerkers van de klantenservice gaan zelf ook op pad met verschillende soorten 2-persoonstenten en geven je graag advies.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.