2-persoons tenten - voor een gezamenlijk avontuur

2-persoons tent

Een knus onderkomen, geluk voor twee. Een hoogwaardige 2-persoonstent is de ideale plek om je terug te trekken na een pittige klimdag of een lange wandeling. Hij biedt bescherming tegen weer, wind en insecten. Na een ontspannen nacht in een 2-persoonstent kan goed aangesterkt een nieuw avontuur worden aangegaan.

De ideale 2-persoonstent voor alle omstandigheden is nog niet uitgevonden en zal waarschijnlijk ook nooit worden uitgevonden. Moet hij bijvoorbeeld zwaar of licht zijn? Beschikken over grote voortenten of de wind zo weinig mogelijk vat geven?

Bij ons is een ruim assortiment aan tweepersoonstenten voor elke smaak of doeleinde te vinden van gerenommeerde fabrikanten als Vaude, The North Face, Tatonka of Salewa tot aan de echte specialisten als MSR en Exped.

De ruime tweepersoonstent

Wie veel met de auto onderweg is, weet de voordelen van ruime 2-persoonstenten te waarderen. Ze bieden veel plek voor zowel bagage als uitrusting en bieden de mogelijkheid ook slecht weer een paar dagen te trotseren.

De keerzijde van de medaille is vaak het hogere gewicht in vergelijking met de meer spartaans uitgevoerde modellen. Juist degene die de tent voor langere tijd in de rugzak moet dragen, zal vroeg of laat de voorkeur geven aan een lichtgewicht tent.

Lichtgewicht en compacte tweepersoonstenten

Ultralicht hoeft niet altijd weinig comfort te betekenen. Moderne materialen maken compacte en lichte tenten mogelijk die beschikken over voldoende ruimte in de voortent. Ideaal voor iedereen die graag een paar dagen langer buiten de gebaande paden onderweg is en de hele uitrusting op de rug moet vervoeren.

Door de plek voor twee personen kan de last van de tent over twee paar schouders worden verdeeld. Vaak stelt men zich echter de vraag of er eventueel meteen een 1-persoonstent moet worden aangeschaft. Een lichte 2-persoonstent kan hier een geslaagd alternatief zijn om een compromis tussen flexibiliteit en gewicht te sluiten.

Diverse kenmerken van 2-persoonstenten

Er zijn verschillende constructiesoorten, zoals de tunneltent, koepeltent of geodeet tent. De constructie is vooral van invloed op de grootte van de binnenruimte van een 2-persoonstent en zijn stormbestendigheid.

Bovendien zijn er eenwandige constructies en modellen met binnen- en buitentent. Juist in warme regio's bieden zich hier 2-persoonstenten met binnentent aan, die indien nodig ook enkel kunnen worden opgezet en zo bescherming tegen muggen bieden. Andere kenmerken zijn ventilatie en frame. Onze medewerkers van de klantenservice zijn zelf met dit soort 2-persoonstenten onderweg en zijn graag beschikbaar voor advies.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.