Tentharingen voor tenten, voortenten en tarps

Met de juiste haringen kun je tenten veilig vastzetten tijdens kampeervakanties, trektochten en expedities. De tentharingen houden het grondzeil met ringen aan de zijkanten en bevestigingspunten op zijn plaats en worden gebruikt om de scheerlijnen in de grond te verankeren. Daardoor blijft de tent ook bij hevige wind staan en is de tentstof zo opgespannen dat regen en vocht er perfect af kunnen rollen.

Afhankelijk van het beoogde gebruik zijn tentharingen zeer verschillend geconstrueerd. Er zijn bijzonder lichte haringen, zeer robuuste haringen en haringen voor steenachtige, voor zanderige of voor zachte ondergronden. Tentharingen met Y-profiel, met V-profiel en schroefharingen breiden het aanbod uit.

Stevige rotspen of lichtgewicht haring

Voor stenige ondergronden zijn rotspennen van staal perfect. Ze zijn bijzonder sterk en verkrijgbaar in verschillende lengtes. Stalen haringen zijn echter ook zeer zwaar. Lichter en compacter zijn de klassieke tentharingen van MSR of Basic Nature, die gemaakt zijn van aluminium of titanium. Ze zijn bijzonder veelzijdig en zetten je tent vast op kleigrond, campings en weiden.

Op zand en modderige ondergronden kunnen schroefharingen worden gebruikt om een perfecte stabiliteit te garanderen. Een normale Y-vormige of V-vormige haring is hiervoor niet zo geschikt. Ook brede sneeuwharingen en zandharingen zijn zeer geschikt en worden vaak gebruikt bij expedities. Met lichtgevende tentharingen en reflecterende scheerlijnen is de tent zelfs in het donker goed te zien.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.