Gezellig samen kamperen in de bijpassende familietent

familietent

Niets leuker dan samen met het hele gezin overnachten in de natuur. Maar welke familietent moet je kiezen? Kampeertenten zijn er in vele verschillende uitvoeringen en vormen. Ook de uitrusting verschilt bij de modellen van fabrikanten zoals Nordisk, Hilleberg of Mountain Hardwear.Hieronder vind je belangrijke informatie over de algemene kenmerken van familietenten en tips voor het kiezen van het juiste model dat het beste bij jouw persoonlijke behoeften past.

Wat kenmerkt een familietent?

Groepstenten zijn verkrijgbaar als tunneltenten, piramidetenten (koepeltenten) en geodetische tenten. Als je niet in het hooggebergte gaat kamperen, zijn de eerste twee goede opties. Tunneltenten zijn ruim en vormbestendig. Je zet ze snel op en ze bieden veel opbergruimte. Koepeltenten zijn zeer stormbestendig en bieden een optimale verhouding tussen pakmaat en ruimte.
Alle familietenten zijn dubbelwandig met een binnen- en een buitentent. Bij zomers weer kan je alleen onder de binnentent van muggengaas slapen. De waterdichte buitentent biedt een optimale bescherming tegen natte weersomstandigheden. Om de bodem extra te beschermen zijn er grondzeilen (footprints) te koop die beschermen tegen slijtage en de waterkolom verhogen. De tentstokken zijn meestal gemaakt van licht aluminium en de materialen van het tentdoek zijn zeer ademend.
Accessoires voor tenten bestaan o.a. uit pakzakken, voldoende haringen, scheerlijnen en een reparatieset. De ruime voortent is gemaakt van ademend materiaal en kan vaak met extra stokken als luifel worden gebruikt, waaronder je met meerdere personen kan koken. Familietenten zijn geschikt voor vier tot acht personen en zijn verkrijgbaar in mooie kleuren zoals groen of blauw.

Accessoires en andere details van familietenten

Tot tentaccessoires behoren ten eerste haringen voor verschillende bodemomstandigheden en -vereisten (zand, droge grond, bijzonder lichte of robuuste haringen). Ook extra pakzakken, scheerlijnen en stokken voor vestibules zijn voorbeelden van tentaccessoires. Daarnaast zijn er luifeldoeken, netten en opbergvakken om je spullen binnenin de tent goed te organiseren. Een groepstent heeft vaak meerdere cabines, zodat je gescheiden slaapruimtes en/of gemeenschappelijke ruimtes hebt. Let bij het kiezen van een tent op de hoogte, want niet alle tenten bieden een stahoogte van maximaal twee meter. Zorg ervoor dat de ruimte in de voortent groot genoeg is, zodat je er eventueel aan een campingtafel kunt koken bij slecht weer of voldoende campingstoelen kunt neerzetten om in de schaduw te kunnen zitten als er veel zon is. Houd verder rekening met de ventilatiemogelijkheden en de ingangen van de groepstent.

familietent

Bescherming tegen weersinvloeden en gebruiksmogelijkheden van familietenten

Een tent met siliconencoating is lichter en biedt een betere langdurige bescherming tegen weersinvloeden dan een tent met PU-coating. Dat komt doordat een siliconencoating minder wordt aangetast door uv-straling en temperatuurschommelingen en het tentdoek dus niet opnieuw hoeft te worden geïmpregneerd. Een tent met siliconencoating is daarom bij uitstek geschikt voor mensen die regelmatig gaan kamperen en de tent gedurende alle vier seizoenen gebruiken en vaak kamperen op zonnige plaatsen.
Als je eenmaal het juiste model hebt gevonden tussen het grote aanbod tenten voor vier tot acht personen, kan je gaan genieten van het kamperen met je gezin!

Meld je nu aan & krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5