Ongestoord genieten in de buitenlucht: met waterdichte schoenen

Waterdichte schoenen

De echte outdoorfans die ook bij regen en slecht weer naar buiten gaan, kunnen niet zonder waterdichte schoenen. Of je nu tijdens een voor- of najaarsweekend een blokje om gaat of in de zomer een mooie bergwandeling maakt, en of je nu de aanlooproute naar een klimgebied bewandelt of gedurende de winter door de sneeuw kuiert - met het juiste paar schoenen ben je overal op voorbereid. Daarom mogen waterdichte schoenen in geen enkele uitrusting ontbreken!
Wie 's ochtends zijn hond uitlaat, heeft genoeg aan rubberen laarzen. Die zijn waterdicht verwerkt en laten alleen al vanwege hun materiaal niets door. Kami heeft in dat opzicht een assortiment van comfortabele én modieuze modellen. Als je echter langere routes loopt en het terrein heel afwisselend is, kun je beter gaan voor echte wandelschoenen of trekkingschoenen met een membraan. Gore-Tex heeft de reputatie absoluut betrouwbaar te zijn en zorgt voor een aangenaam voetklimaat.

Bij de schoenkeuze is het gebruiksdoel doorslaggevend.

In het dagelijks leven, in de stad en bij activiteiten in de vrije tijd volstaan regenbestendige schoenen of waterafstotende schoenen. Leren schoenen hebben deze eigenschappen, doordat ze door de fabrikant zijn geïmpregneerd. Van tijd tot tijd verversen schoendragers de impregnatie met impregneerspray of impregneerwas. Hierdoor druipen regen en nattigheid parelend van goede regenschoenen af, waardoor de voet droog blijft.
Behalve dames en heren hebben ook kinderen waterdichte schoenen nodig. Bijvoorbeeld voor op de kinderboerderij, de weg naar school toe of als ze een middagje wild spelen met vrienden.
Winterschoenen zijn zowel waterdicht als gevoerd. Met zo'n paar schoenen zijn je voeten optimaal beschermd tegen nattigheid en kou. In combinatie met een speciale koudebestendige anti-slip zool bieden deze schoenen optimale grip, zodat je op een ijzige ondergrond soeverein overeind blijft.

Leer of kunstvezel - dat hangt er maar net van af

Het bovenmateriaal van waterdichte schoenen kan gemaakt zijn van leer, kunstleer of kunstvezel. Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen, die met name tot uitdrukking komen in de mate van onderhoud die de schoenen nodig hebben. De modellen van merken als Lowa, Hanwag, Salomon en Mammut gelden als 100% betrouwbaar, zijn robuust verwerkt en zien qua look fantastisch uit.

Bij echte outdooractiviteiten is een goed paar schoenen super belangrijk.

Doe je aan wandelen of trekking, dan heb je het zware geschut nodig. Heftige, langdurige regen of diepe sneeuw stellen je materiaal op de proef. Tijdens meerdaagse tours is het hebben van droge voeten een nog belangrijkere factor, want als er dan eenmaal water in je schoen zit, is de tourpret snel bedorven.
Hetzelfde geldt voor approachschoenen en trailrunningschoenen. Omdat je op de aanlooproute naar de klimwand of op uitdagende trails vaak te maken krijgt met een natte ondergrond, zijn approachschoenen en schoenen voor trailrunning ook in een waterdichte variant verkrijgbaar.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.