Te voet goed op weg met de juiste outdoorschoenen voor dames.

Outdoor schoenen voor dames

Niet alle outdoorschoenen zijn hetzelfde. Van de trekkingsandaal tot de winterlaars valt het een en ander aan uiteenlopend schoeisel onder deze categorie.
In het volgende overzicht zijn de verschillende soorten outdoorschoenen voor dames beschreven om je te helpen bij de keuze van het juiste model voor de individuele activiteiten.

Soorten damesschoenen en hun kenmerken

Outdoorschoenen voor dames verschillen over het algemeen qua uiterlijk en maat van de herenmodellen. Ze hebben meestal een slankere pasvorm met smalle randen en een iets lichtere constructie met een trendy uiterlijk.
Verder zijn de dames outdoorschoenen van sandalen en waterschoenen of ander open schoeisel voor het buitengebruik (zoals instappers voor in de tuin of vrije tijd of teenslippers), via wandel-, klim- en approachschoenen tot berg- en expeditie-- en winterlaarzen onder te verdelen.
Des te zwaarder en stijler het terrein, des te robuuster en zwaarder is ook de outdoorschoen voor dames. De sterkte van de zool hangt echter ook van de soort activiteit af. Voor zomerwandelingen met veel bepakking en een lange route komt een gevoerde sandaal zeker in aanmerking. Daarnaast kun je een waterdichte, lichte wandelschoen in de winter ook prima dragen met warme sokken tegen de koude wind.
In het algemeen dien je bij de aanschaf van een dames-outdoorschoen dus te letten op de soort en sterkte van de zool en de constructie (laag, met schacht, open, halfopen) en natuurlijk het bovenmateriaal. Een schoen voor zomers weer dient voldoende ventilatie te bieden. Wat betreft temperatuurrregeling is dunne mesh hiervoor geschikter dan een waterdicht membraan. In de winter zijn gladde materialen makkelijker te reinigen en de damesschoen dient goede bescherming te bieden tegen sneeuw en regen (membraan of gewaxt leer). Wat comfort en duurzaamheid betreft overtreft leer synthetische stoffen, maar vereist wel een bepaalde inlooptijd en regelmatig onderhoud.
Let ook op kleine dingen. De specifieke geschiktheid van outdoorschoenen voor dames zit hem in de details. Dit zijn de veters, symmetrie, voorspanning en randen bij de klim- of approachschoen, de hoogte van de schacht en de voering bij de wandelschoen en de stijgijzervriendelijkheid bij de berglaars.
Veel hoogwaardige dameslaarzen kunnen overigens na slijtage van de zool door de schoenmaker en/of fabrikant van een nieuwe zool worden voorzien.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.