Stevige schoenen voor kleine voeten: Wandelschoenen voor kinderen

Kinderwandelschoenen

Vooral wanneer gezinsvakanties in de Alpen naderen, heeft ook de komende generatie alweer stevig schoeisel nodig. Gelukkig zijn er trekkingschoenen en trekkinglaarzen speciaal voor kinderen. Zo is wandelen dus niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de ouders.

De keuze aan wandelschoenen voor kinderen varieert van de lichte kinderwandelschoen via geïsoleerde winterwandelschoenen tot bergwandelschoenen, waarmee kinderen ook hun eerste alpiene tocht of via ferratas ondernemen.

Het vinden van de juiste maat bij kinderwandelschoenen

Net als bij diens "grote broers", de wandelschoenen voor heren en dames, moet ook een speciale wandelschoen voor kinderen in de eerste plaats gewoon goed zitten. De hiel mag niet wegglijden en vooral in het teengedeelte moet de schoen voldoende ruimte bieden. Trek bij het passen verstevigde wandelsokken aan en kies wanneer eentje niet comfortabel zit de volgende maat. Ofschoon kindervoeten erg snel groeien, zijn ze ook nog relatief vormbaar. Een te kleine wandelschoen voor kinderen kan de groei van de tenen inperken. Als de schoen voelbaar te klein wordt, dan moet deze worden vervangen! Inlegzolen met een maatprofiel vereenvoudigen de keuze bij sommige modellen wandelschoenen voor kinderen.

Veel wandelschoenen voor kinderen van Lowa, Hanwag of adidas worden aangeboden met schacht. Dergelijke hoge wandelboots voor kinderen zorgen voor een betere grip, zelfs als de schoen daardoor in het teengedeelte iets breder moet zijn. Wandelschoenen voor kinderen zijn verkrijgbaar in de maten 27 t/m 42. Ze zijn daarom tevens geschikt voor de voeten van adolescenten.

Uitrusting en gebruik van kinderwandelschoenen

De uitrusting van wandelschoenen voor kinderen is van de hoogste kwaliteit. Of het nu wandelschoenen zijn van leer, synthetisch leer of met een speciaal waterdicht membraan - al naar gelang het doelmatige gebruik zijn wandelboots voor kinderen (met schacht) vooral geschikt voor een grovere ondergrond en lage instapschoenen meer voor elke dag. Om die reden zijn ook de zolen meer of minder stijf en robuust. Veel trekkingschoenen voor kinderen zijn uitgerust met kwaliteitszolen van Vibram en deze zijn op geen enkele wijze inferieur aan de modellen voor volwassen bergwandelaars.

Vooral ook vanwege de winddichtheid en in combinatie met warme sokken zijn waterbestendige wandelschoenmodellen voor kinderen met Gore-Tex tevens geschikt als winterschoenen. Sommige versies hebben evenals de volwassen modellen een dunnere klettersteigzool aan de voorzijde. Zodat zelfs de kleintjes daarmee simpele beklimmingen en klettersteige kunnen beheersen. Met geschikte wandelschoenen voor kinderen in combinatie met de juiste outdoor kleding staat de vakantie in de bergen met het hele gezin niets meer in de weg!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.