Gore-Tex wandelschoenen - de perfecte weersbescherming voor de voeten

Gore-tex wandelschoenen

Regen, modder en vocht - ideale voorwaarden voor Gore-Tex wandel- & trekkingschoenen! Schoenen met Gore Tex-membraan beschermen de voeten tegen vocht, terwijl er voldoende lucht is om te ademen. Dus als het weer niet meespeelt, is er geen reden om thuis te blijven rondhangen. Met weerbestendige kleding en Gore-Tex wandelschoenen wordt elk outdoorevenement een uitdaging!

Was kunnen Gore-Tex trekkingschoenen allemaal?

Wat wordt er eigenlijk bedoeld met GORE-TEX? Gore-Tex of kort GTX is een effectief, microporeus membraan dat beschermt tegen elke vorm van nattigheid. Tegelijkertijd is een dergelijk membraan doorlaatbaar voor waterdamp, d.w.z. ademend. Dit maakt Gore-Tex wandelschoenen of trekkingboots waterafstotend en, afhankelijk van het model, zelfs waterdicht met een aangenaam voetklimaat. Speciale technologieën zoals GORE-TEX Surround worden hiervoor gebruikt.

Maar niet alleen bij slecht weer zijn Gore-Tex wandelschoenen goed bruikbaar. De ademende eigenschappen van het membraan zorgen ervoor dat de schoenen geen zweethuis voor de voeten worden. Dus, Gore-Tex wandel- of trekkingschoenen zijn vooral aan te bevelen bij meerdaagse tochten in veranderende klimatologische omstandigheden.

In Gore-Tex-wandelschoenen blijven de voeten droog, zowel van buiten als van binnen en het klimaat in de schoenen is altijd heerlijk comfortabel. Maar wandelschoenen zouden geen wandelschoenen zijn als ze ook geen andere kenmerken hadden. Daarom zijn wandelschoenen met Gore-Tex-membraan uitgerust met slijtvaste zolen en antislipprofielen. Dit biedt een goede grip, zelfs op moeilijk terrein. Afhankelijk van het model worden verschillende dempingssystemen gebruikt. Ze zorgen ook over lange afstanden voor comfortabel wandelen. Een stevige veter in de schoenen en een hoge schacht (vooral in trekking- of wandelschoenen) zorgen voor extra houvast in de schoenen.

Of het nu Gore-Tex wandelschoenen van Lowa wandelschoenen, Hanwag wandelschoenen, Mammut, Salomon wandelschoenen of van een andere bekende merkfabrikant zijn: hiermee blijven de voeten altijd optimaal beschermd tegen weer en wind. Dus natte voeten kunnen de tour niet meer bederven!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.