Running in de regen met weerbestendige Gore-Tex hardloopschoenen

Gore-Tex Hardloopschoenen

Of hardlopers hardloopschoenen met waterdicht Gore-Tex membraan kiezen of liever schoenen zonder membraan dragen, hangt van allerlei individuele factoren af. Running schoenen zonder Gore-Tex zijn doorgaans beter geventileerd en vaak ook iets lichter. Ze zijn prima geschikt voor loopeenheden bij droog weer en voor korte trajecten op een natte ondergrond of bij lichte regen.

Wie bij de trailrunning echter niet door regenweer wordt afgeschrikt en ook op modderige wegen en natte velden droge voeten wil houden is met waterdichte trailrunningschoenen optimaal uitgerust. Veel fabrikanten van runningschoenen, zoals Salomon, adidas of La Sportiva bieden zowel hardloopschoenen met Gore-Tex-membraan als ook runningschoenen zonder membraan.

Waterdichte Gore-Tex hardloopschoenen voor gebruik gedurende het gehele jaar.

Met name in de herfst en winter, wanneer regen, modder en sneeuw tijdens het hardlopen snel natte voeten veroorzaken, zijn lichte waterdichte hardloopschoenen perfect voor loopeenheden op het terrein en op asfalt. In de lente en de zomer bepalen de weersomstandigheden meestal welke schoenen de hardlopers kiezen. Voor korte en intensieve trajecten is een ademende hardloopschoen zonder membraan ook geschikt.

Bij lange trajecten met natte schoenen wordt het draaggevoel al snel zeer onaangenaam. Dankzij het Gore-Tex membraan blijft de runningschoen langer droog. Veel fabrikanten gebruiken hiervoor de lichte en ademende Gore-Tex Extended Comfort variant. Deze geoptimaliseerde constructie biedt de allerbeste dampdoorlaatbaarheid van alle Gore-Tex schoenen. Omdat veel lopers echter zelfs bij regenweer geen weerbestendige Gore-Tex broeken dragen en alleen een licht Gore-Tex hardloopjack aantrekken loopt het water vroeger of later langs de benen in de schoenen. Ter vergelijking: runningschoenen zonder membraan zouden op dat moment al volledig doorweekt zijn.

Gore-Tex Trailrunner voor dames en heren

De fabrikanten van hardloopschoenen bieden vooral bij de trailrunningschoenen voor dames en heren talrijke modellen met Gore-Tex bescherming tegen weersinvloeden. In de categorie normale joggingschoenen en runningschoenen voor wedstrijden, triatlon en straatlopen komen meer schoenen zonder waterdicht membraan voor.

Of je nu een gelegenheidsloper, ambitieuze amateur of ervaren professional bent - de meeste hardlopers zullen zonder twijfel meer dan een paar hardloopschoenen in de kast hebben staan en kiezen hun schoeisel op basis van het traject, het weer en de lengte van de loopeenheid. In de praktijk komt dit neer op de vraag: ˮDraag ik vandaag de hardloopschoenen met Gore-Tex of toch liever die zonder?ˮ

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
€ 5 onmiddellijk
Voor je volgende bestelling
Nee, dank u.

Houd er a.u.b. rekening mee dat we op onze website cookies inzetten om je gebruikservaring te verbeteren. Wanneer je op de website verdersurft, ga je akkoord met het gebruik van cookies.