Perfecte grip op de rotsen met het pofzak

Pofzakjes

Vochtige en bezwete handen zijn een probleem dat - vooral bij zomerse temperaturen - elke klimmer waarschijnlijk welbekend is. Om altijd een goede grip op de rots te kunnen garanderen, zouden pofzakjes (ook wel: chalkbags of pofbuidels) tot elke goed gesorteerde klimuitrusting moeten behoren. In het pofzakje zit magnesiumcarbonaat in poedervorm, of eenvoudig gezegd pof, dat de handen droogt en zorgt voor een veilige grip waarmee je niet wegglijdt. Het pofzakje wordt bevestigd aan de klimgordel op heuphoogte aan de rugzijde van de klimmer, zodat deze er probleemloos met beide handen bij kan. Want hoe ingewikkelder de klimroute is, des te belangrijker is het dat elke greep perfect raak is.

Hoogwaardige pofzakken - waar moeten ze aan voldoen?

Pofzakjes zijn er in vele uitvoeringen, maten en kleuren; maar wat is de juiste? Een pofzakje moet klein en makkelijk in het gebruik zijn; tenslotte wil je bij het klimmen niet worden gehinderd. Desondanks moet de opening zo groot zijn, dat je de hand er zonder problemen in kunt steken. Veel pofzakjes hebben daarom ook een verstevigde insteek. De buitenkant van een pofzakje dient ook te bestaan uit waterafstotend materiaal, zodat het spatwaterdicht is. Bovendien moet een pofzakje ook over een afdichtende sluiting beschikken. Zo wordt enerzijds het binnendringen van vuil en vocht verhinderd, zodat de pof altijd los en droog blijft. Anderzijds treedt de pof zo ook niet op het verkeerde moment (bijvoorbeeld thuis of tijdens het vervoer) naar buiten.

Praktische details bij de chalkbags

Veel modellen beschikken ook over een zakje met ritssluiting om kleine dingen als sleutels, kleingeld of een mobiele telefoon op te bergen. Tevens is er in veel modellen van het pofzakje een borstelhouder voor de boulderborstel verwerkt, zodat grepen van stof en vuil kunnen worden ontdaan. De kleur laten we natuurlijk geheel over aan je eigen smaak: van onopvallend tot kleurrijke patronen - voor elk wat wils. Een ruim assortiment aan pofzakjes garandeert dat elke klimmer en elke boulderer vindt wat hij nodig heeft.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.