Perfecte grip op de rotsen met een pofzak

PofzakjesVochtige en bezwete handen zijn een probleem dat elke klimmer vooral bij zomerse temperaturen waarschijnlijk wel kent. Om altijd een goede grip op de rots te kunnen garanderen, zouden pofzakjes (ook wel chalkbags of boulderbags genoemd) tot elke klimuitrusting moeten behoren. In een pofzak zit magnesiumcarbonaat in poedervorm, of eenvoudig gezegd pof, dat de handen droogt en zorgt voor een veilige grip. Zo glijden je handen niet weg. Het pofzakje wordt bevestigd aan de klimgordel op heuphoogte aan de rugzijde van de klimmer, zodat deze er probleemloos met beide handen bij kan. Want hoe ingewikkelder de klimroute is, des te belangrijker is het dat elke greep perfect raak is.

Hoogwaardige pofzakken: waar moeten ze aan voldoen?

Pofzakjes zijn er in vele uitvoeringen, maten en kleuren, maar wat is de juiste? Een pofzakje moet klein en makkelijk in het gebruik zijn, want je wilt bij het klimmen niet worden gehinderd. Tegelijkertijd moet de opening zo groot zijn, dat je er je hand zonder problemen in kunt steken. Veel pofzakjes hebben daarom ook een verstevigde insteekrand. De buitenkant van een pofzakje dient ook te bestaan uit waterafstotend materiaal, zodat het spatwaterdicht is. Bovendien moet het ook over een goed afsluitbare sluiting beschikken. Zo wordt enerzijds het binnendringen van vuil en vocht tegengehouden, zodat de pof altijd los en droog blijft. Anderzijds wordt er zo ook voor gezorgd dat het magnesium zelf niet op het verkeerde moment uit de pofzak valt (bijvoorbeeld thuis of tijdens het vervoer).

Chalkbags met praktische details

Veel modellen beschikken ook over een zakje met ritssluiting om kleine dingen als sleutels, kleingeld of een mobiele telefoon op te bergen. Tevens is er in veel modellen een borstelhouder voor een boulderborstel verwerkt, zodat je de grepen van stof en vuil kunt ontdoen. Van onopvallend tot kleurrijke patronen, in het grote assortiment pofzakken is er voor ieder wat wils. Zo kan elke klimmer en elke boulderaar vinden wat hij of zij nodig heeft.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.