Compressiesokken voor skiën en hardlopen

Compressiesokken

Elke ambitieuze hardloper hecht veel waarde aan hardloopschoenen en sportkleding van hoge kwaliteit. Toch worden hardloopsokken daarbij vaak vergeten. Deze sokken worden bij het joggen direct op de huid gedragen. Zo hebben ze tijdens het lopen en trailrunnen een doorslaggevende invloed op het comfort. Compressiesokken zijn geschikt voor trainingen en wedstrijden, want ze stimuleren de doorbloeding en bespoedigen het herstel.

Nauwsluitende pasvorm en hoogwaardige materiaalcombinaties

Net als bij kleding die speciaal is gemaakt voor het hardlopen, bieden ook sokken die voor deze sport zijn gemaakt bepaalde voordelen. Vochttransport, ademend vermogen en een pasvorm zonder plooien zijn de belangrijkste eigenschappen om topprestaties te leveren op de hardlooproute. De meeste hardloopsokken worden gemaakt van synthetisch materiaal of een mix van katoen en een synthetische stof. Daarbij speelt de ventilatie voor een aangenaam voetklimaat een belangrijke rol. Een aantal fabrikanten kiezen tegenwoordig voor een combinatie met merino of voegen een antibacteriële behandeling toe.

De werking van compressiekousen

Toegegeven, compressiesokken zien er niet echt chic uit. Toch is dit tijdens het hardlopen niet zo belangrijk. Hier tellen alleen de prestaties! Een compressiesok heeft een lang beenstuk en sluit van enkel tot onder de knie relatief nauw aan door een breisel van elastische materialen. Daarom zitten de compressiekousen in het begin ook strakker om het been. Van boven naar beneden wordt een toenemende druk op de kuiten uitgeoefend. Dit stimuleert de afvoer van bloed en lymfevocht.
Door de compressie ontspannen de kuitspieren en vele hardlopers voelen zich hierdoor tot de laatste kilometer goed. Tegelijkertijd bevorderen compressiesokken het herstel na het lopen. Met deze kennis in het achterhoofd is het gemakkelijker je eigen grenzen te verkennen.

De keuze bij duurloopsporten

Bij alle duursporten waar de bovengenoemde factoren belangrijk zijn, dragen amateursporters en profs compressiesokken. Bij een marathon, triatlon, maar ook in de skiwereld zweren vele atleten bij de ondersteunende werking van deze sokken. CEP, Falke, Rohner, Bridgedale, Salomon en nog vele alle fabrikanten op het gebied van technische hardloopkleding en sportondergoed hebben voor iedereen een passend paar sokken in hun assortiment.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.