Compressiekousen en compressiesokken voor ski en running

Compressiesokken

Elke ambitieuze hardloper hecht veel waarde aan hoogwaardige hardloopschoenen en sportieve functionele kleding. Het onderwerp loopsokken wordt daarentegen vaak verwaarloosd. Daarbij worden de sokken bij het joggen direct op de huid gedragen. Zo hebben ze tijdens het lopen en trailrunning een doorslaggevende invloed op het comfort. Compressiesokken zijn geschikt voor de training en de wedstrijd, want ze bevorderen de doorbloeding en versnellen het herstel.

Nauw aansluitende pasvorm en hoogwaardige stofmengsels

Net als bij de speciale hardloopkleding hebben sportsokken bepaalde voordelen. Vochttransport, ademend vermogen en een pasvorm zonder plooien zijn de belangrijkste eigenschappen om topprestaties te leveren op de route. De meeste loopsokken worden gemaakt van kunststofvezels of een mengsel van katoen en een synthetische stof. Daarbij speelt de ventilatie voor een aangenaam voetklimaat een belangrijke rol. Een aantal fabrikanten kiezen tegenwoordig voor een mengsel van merino of voegen een antibacteriële behandeling toe.

De werking van compressiekousen

Toegegeven, compressiesokken zien er niet echt chic uit. Op de route is dit echter niet zo belangrijk. Hier tellen alleen de prestaties! Een compressiesok heeft een lang beenstuk en sluit van enkel tot onder de knie relatief nauw aan door breisel van elastische materialen. Daarom zitten de compressiekousen in het begin ook strakker om het been. Van boven naar beneden wordt een toenemende druk op de kuiten uitgeoefend. Dit stimuleert de afvoer van bloed en lymfevloeistof.
Door de compressie ontspannen de kuitspieren en vele hardlopers voelen zich tot de laatste kilometer fris. Tegelijkertijd bevorderen compressiesokken de regeneratie na het lopen. Met deze kennis in het achterhoofd is het gemakkelijker je eigen grenzen te verkennen.

De keuze voor duurloopsporten

Bij alle duursporten waar deze factoren belangrijk zijn, dragen amateursporters en profs compressiekousen. Bij de marathon, triatlon en in de skiwereld zweren atleten bij de ondersteunende werking van de sokken. CEP, Falke, Rohner, Bridgedale, Salomon - alle fabrikanten op het gebied van technische hardloopkleding en sportondergoed bieden iedereen een passende oplossing.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.