Wandelschoenen en wandellaarzen voor heren

Wandelschoenen voor heren

Zeer geschikt voor ontspannende dagtours in het weekend en de lang geplande huttentocht in een zomervakantie! Met de juiste wandellaarzen of wandelschoenen voor heren loopt men comfortabel en optimaal uitgerust ook buiten de gebaande paden.
Wandelschoenen worden gekenmerkt door een hele reeks functionele eigenschappen, variërend van de vetersluiting, het juiste buitenmateriaal tot de aangepaste schoenzool. Met zulke eigenschappen kan een wandellaarz of -schoen bijzonder geschikt zijn voor activiteiten in het laaggebergte, maar ook als een schoen in hoger gelegen alpien landschap.

Wat belangrijk is bij de aanschaf van wandelschoenen voor heren

Stoere mannen en het kopen van een paar schoenen zijn vaak twee tegenovergestelde polen. Maar wanneer men aan het einde van de tourdag met vermoeide voeten en pijnlijke blaren is geconfronteerd, dan wordt duidelijk dat men er maar beter vooraf over had nagedacht.

  • De pasvorm bepaalt het draagcomfort tijdens de tour. Daarom zijn er op verschillende leest geschoeide wandelschoenen voor heren. De wandelschoenen passen dus optimaal bij de desbetreffende voetvorm, wat onaangename drukpunten voorkomt.
  • Als de wandelschoen ademend en waterdicht is, kan vochtigheid ontsnappen terwijl vocht van buitenaf niet tot de voeten kan doordringen. Op regenachtige dagen blijft het voetklimaat aangenaam droog. Hier bieden heren wandelschoenen met Gore-Tex membraan uitsluitsel. Bepalend voor het voetklimaat binnenin zijn ook het buitenmateriaal en de voering van de schoen. Merkfabrikanten zoals Hanwag, Lowa, Mammut, Salomon en Scarpa hebben zich consequent gericht op een lange levensduur en eenvoudig onderhoud.
  • Naast comfort speelt ook het gewicht een rol bij wandelschoenen. Voor korte dagtochten met weinig bagage en zonnig weer moeten deze waterdicht zijn.

Geschikte materialen voor wandelschoenen en wandellaarzen

Stevig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam vormen de vereisten voor het bovenmateriaal van wandelschoenen. Bij traditionele wandelschoenen wordt veel stabiel leer verwerkt. De combinatie van hoogwaardige synthetische vezels met suède komt ook veel voor.
Voor de zool wordt het materiaal Vibram veel gebruikt. De mix van materialen, de hardheid en vooral het profiel zijn bepalend voor de grip van de zool op het terrein. Daar verschilt deze ook in vergelijking met trekkingschoenen, berglaarzen en lichte wandelschoenen, die vooral geschikt zijn in licht open terrein als zogenoemde approachschoenen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.