Word een fijnproever in de natuur met het juiste outdoorkookgerei

Camping kookgerei

Outdoorbestek, outdoorpannen, outdoorbekers... Het aanbod aan outdoorkookgerei om te koken en eten in de natuur of onderweg is reusachtig! Bovendien zijn de meeste benodigdheden ook nog eens verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen en van verschillende materialen!
Zodat je zoektocht iets gemakkelijker wordt en je je weg tussen het meest uiteenlopende kookgerei beter vindt, geven we je enkele tips mee.

Soorten outdoorkookgerei

Met het begrip kookgerei wordt alles bedoeld wat je onderweg nodig hebt om te koken en te eten en om je eten te bewaren.
Hieronder vallen niet alleen het bestek, bekers en borden, maar ook pannen en vershouddozen. Ook handige benodigdheden voor de voorbereiding en het afruimen biedt het assortiment voldoende outdoorkookgerei. Hierbij horen opvouwbare afwasbakjes, sets met doosjes voor kruiden en verschillende openers of borstels.

Materialen bij outdoorkookgerei

Afhankelijk van het type kookgerei worden er verschillende stoffen gebruikt. Bestek wordt meestal gemaakt van polycarbonaat, RVS, aluminium en minder vaak van titanium. Terwijl kunststof licht, goedkoop en functioneel is, is metaal duidelijk duurzamer en robuuster. RVS is erg stevig, aluminium daarentegen beduidend lichter. Kookgerei van titanium is enorm robuust en toch licht. Daarom ligt de prijs hier iets hoger.
Bij pannen is het eigenlijk in principe hetzelfde verhaal. Aluminium pannen worden het vaakst gebruikt, omdat ze licht zijn en warmte goed geleiden. Als je iets duurzamers wilt hebben, dan kies je beter voor de gecoate versie.
Uit welk glas je graag drinkt en op welk bord je graag eet, is tenslotte een kwestie van smaak. Zo hebben sommigen liever bekers van kunststof, andere verkiezen dan weer het kookgerei van aluminium. Kunststof bekers en borden zijn vaak opvouwbaar en erg licht. Wie geen belang hecht aan het gewicht, maar wel aan de stevigheid, moet kiezen voor bekers en borden van RVS.
Bij de kookspullen horen ook containers om voedsel te bewaren, zoals thermobekers en vershouddozen. Deze worden bijna uitsluitend gemaakt van kunststof, maar er zijn ook enkele modellen die gemaakt zijn van RVS.Borstels worden zelfs van hout gemaakt om de pannen mee te reinigen!

Details bij outdoorkookgerei

Naast de gebruikte materialen, de eigenschappen ervan en uiteraard de grootte moet je bij de aankoop ook letten op de andere mogelijkheden van kookgerei.
Voor koekenpannen zijn er passende handvatten, voor gewone pannen koffiepersen en voor kooktoestellen opzetbare toasters. Ook bekers en opbergdozen kunnen worden opeengestapeld en dus plaatsbesparend worden getransporteerd. Zo kun je bij de aankoop van kookgerei je eigen aangepaste set samenstellen en beleef je meer plezier aan eten en koken, zowel op tour als tijdens een dienstreis!

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.