Campingbestek voor iedereen

Campingbestek

Mes, vork en lepel? Of misschien toch maar een spork? Het assortiment campingbestek maakt indruk met verschillende materialen en vele praktische oplossingen. Het aanbod van professionele outdoormerken zoals Sea to Summit of Primus strekt zich uit van speciaal bestek voor deelnemers aan expedities tot uitrusting voor kampeerders.

Outdoorbestek van kunststof of metaal

In principe staan kampeerders bij de aanschaf van kampeerbestek voor de keuze tussen bestek van kunststof of van verschillende metalen. Hoogwaardig kunststofbestek is meestal gemaakt van breukbestendig en zeer robuust polycarbonaat. Het bestendige materiaal is bovendien bijzonder licht en ongevoelig. Te veel warmte boven een vuur of campingkookstel kan het plastic echter beschadigen.

In dit opzicht zijn messen, vorken en lepels van aluminium, titanium of roestvrij staal veel minder gevoelig. Hoewel ze niet zo soepel zijn als plastic bestek, kunnen ze indien nodig zonder problemen weer in vorm worden gebogen. Bestek van aluminium, titanal of titanium is bijzonder licht en bij uitstek geschikt voor gebruik tijdens trektochten, bij het klimmen en op expedities. Outdoorbestek van roestvrij staal wordt beschouwd als zeer hygiënisch en is gemakkelijk schoon te maken. Het weegt wel een paar gram meer dan het ultralichte bestek van aluminium of titanium.

Ultralichte soeplepel of comfortabel eetgerei

Wanneer elke gram uitrusting telt, moet ook het bestek ultralicht en ultracompact zijn. Als je tijdens het klimmen een gevriesdroogde maaltijd uit een zakje klaarmaakt op een gasbrander, heb je meestal niet meer bestek nodig dan een kleine lichte outdoorlepel of een spork. Een spork is een combinatie van een lepel en een vork en weegt slechts iets meer dan een lepel. Hiermee kan je groenten, vlees en salade eten zonder extra bestek nodig te hebben.

Als gewicht en volume niet zo belangrijk zijn, is campingbestek een goede keuze. Campingbestek is vaak wat groter en gemakkelijker vast te pakken. In combinatie met een campingtafel, campingborden en campingbekers garandeert het campingbestek een hoge mate van comfort en maximaal genot bij het eten in de buitenlucht, in de voortent of in de camper. Een kampeerbestekset is vaak makkelijk op te bergen en kan bijvoorbeeld handig worden vastgezet met bevestigingsopeningen. Andere varianten bieden de mogelijkheid om mes, vork en lepel in elkaar te schuiven, zodat ze tijdens het reizen weinig ruimte innemen en niet tegen elkaar aan komen. Veel kampeerders waarderen de kwaliteit van hoogwaardig roestvrijstalen bestek. Om het mee te kunnen nemen tijdens het klimmen, wandelen of op trektochten is het bestek van stevig plastic echter een zeer goed en functioneel alternatief.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.