Outdoor waterfilters voor behandeling van water

waterzuivering

Constante beschikbaarheid van drinkwater is geen vanzelfsprekendheid. Vuil water kan bijvoorbeeld verontreinigd zijn met bacteriën, virussen, schimmels, protozoa, chemicaliën of pesticiden. Zo'n tour kan zomaar voorbij zijn, sneller als je lief is en met een beetje pech heeft men zich ineens in een noodgeval gemanoeuvreerd.

Om te zorgen voor voldoende aanvoer van drinkwater op langere tochten worden outdoor waterfilters gebruikt. Al naar gelang het doelmatige gebruik zijn er verschillende varianten beschikbaar, die op verschillende mechanismen zijn gebaseerd.

In onze shop vindt u een uitgebreide selectie waterfilters van fabrikanten zoals Katadyn, MSR of Steripen.

Verschillende methoden voor waterfilters

Afhankelijk van de vermoede verontreiniging van het water, kunnen verschillende reinigingsmethoden worden gebruikt. De verschillende varianten in één oogopslag:
  • Chemische waterfilters: Eenvoudig en simpel in gebruik zijn chemische tabletten of oplossingen. Chloor, jodium of zilverionen worden hier in het algemeen gebruikt om kiemen te vernietigen.
  • Optische waterfilters: Een eenvoudige maar effectieve manier om het aantal kiemen te verminderen, is het gebruik van UV-licht. Wat tegenwoordig als proces in grote waterzuiveringsinstallaties standaard wordt gebruikt, is nu bij fabrikanten zoals Steripen tevens voor onderweg verkrijgbaar.
  • Mechanische waterfilters: Het outdoor waterfilter geldt als klassieker. Ze werken onder andere met keramische filterpatronen en met extra filters, bijvoorbeeld van actieve koolstof. Het MSR-waterfilter vormt een klassiek voorbeeld van het filteren van water op deze manier.

Let op: Elke outdoor waterontsmetter heeft verschillende sterke en zwakke eigenschappen. Neem voor gebruik altijd de instructies in de gebruiksaanwijzing in acht. Onze klantenservice helpt bij het onderwerp outdoor waterontsmetter graag verder!

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.