Al meer dan 200 jaar in familiebezit

Schöffel

De hoge kwaliteit van zijn sportkleding dankt Schöffel niet in de laatste plaats aan meer dan 200 jaar ervaring. Het begon allemaal in 1804 en wel met kousen, slaapmutsen en Zwabische puntmutsen. Sindsdien is het bedrijf steeds weer nieuwe wegen ingeslagen, tot het door de sterke groei van de wandelsport in de jaren vijftig zijn uiteindelijke bestemming vond. Het bedrijf begon met de productie van bijzonder robuuste kniebroeken. Twintig jaar later erkende Schöffel als eerste Duitse bedrijf het potentieel van Gore-Tex. Tegenwoordig is het een van de toonaangevende merken voor functionele ski- en outdoorkleding in het Duitse taalgebied. Een positie die ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Zo is Schöffel lid van de Fair Wear Foundation en de European Outdoor Conservation Association. Bovendien houdt het bedrijf zich aan de strenge textielstandaarden van het bluesign-keurmerk.

Als een van de toonaangevende fabrikanten van functionele outdoor- en skikleding blijft Schöffel zijn goede naam en de hoge kwaliteitseisen steeds trouw. Nog altijd ontstaat in samenwerking met Gore-Tex eersteklas sportkleding voor wandelaars, trekkers en skiërs, die waterdicht, winddicht en ademend tegelijk is. De bekendheid, verspreiding en erkenning van het merk Schöffel is onder meerdere generaties hoog, want het levensgevoel van de generatie "ik ben weg" kent geen leeftijdsgrenzen. Schöffel biedt alle actieve outdoorsporters de veiligheid die ze nodig hebben en het comfort dat ze wensen.

Duurzaam, milieubewust en sociaal verantwoord

Al heel lang zet Schöffel zich in voor duurzame productie van outdoorkleding. Daarbij spelen ook factoren als een tijdloos ontwerp een rol, want alleen zo wordt robuuste functionele kleding vele jaren gedragen en niet constant vervangen door nieuwe producten. Ook de strikte naleving van de interne lijst met verboden stoffen en de certificering van de leveranciers volgens ecologische standaarden behoren tot de fundamentele werkwijze van Schöffel. Daarbij is het doel niet alleen de producten zelf milieuvriendelijker en duurzamer te vervaardigen, maar ook de productiemethoden in elk opzicht ecologisch waardevoller te plannen. Enerzijds door in de productie stoffen die schadelijk zijn voor het milieu te vermijden, anderzijds door de uitstoot van broeikasgassen en de verspilling van energie in de gehele productieketen te verminderen.

Schöffel

Bedrijven die voor of in naam van Schöffel produceren, voldoen aan de hoogste sociale standaarden, die duidelijk vastgelegd en gecommuniceerd worden. Daaronder vallen zowel veiligheid en bescherming van de gezondheid op de werkplek, als bindende arbeidsovereenkomsten. Hiermee helpt Schöffel niet alleen talrijke gezinnen in de productielanden, maar maakt het bedrijf tegelijkertijd een positieve economische en sociale totaalontwikkeling mogelijk in de landen die betrokken zijn bij de productie van de Schöffel-kleding.

Ondersteuning van teamsporters en alpinisten

Als partner en aanbieder van uitrusting sponsort Schöffel talloze individuele sporters en teamsporters in de bergsport en de skisport. Te beginnen bij het Oostenrijkse skiteam tot de beide legendes in het bergbeklimmen op grote hoogte, Gerlinde Kaltenbrunner en Ralf Dujmovits, zijn zo talloze sporters met kleding van Schöffel opperbest gewapend voor hun ski- en outdooravonturen.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.