Patagonia Merkshop

Laat de medewerkers surfen

Patagonia

Yvon Chouinard, de oprichter van Patagonia, was en is door en door een buitensporter. Behalve bij het klimmen en bergbeklimmen voelt hij zich ook op de surfplank in de branding helemaal thuis. Een levensinstelling die tot succesvolle leidraad van het bedrijf werd.

Ook vandaag de dag is deze spirit nog bij het merk Patagonia te bespeuren. Bijna geen enkel ander merk staat meer voor de verbinding tussen mens en natuur. Bijna geen enkel ander merk brengt een levensfilosofie duidelijker tot uitdrukking. Zo biedt Patagonia een meerwaarde die tot talrijke tevreden klanten rond om de wereld heeft geleid.

De kwaliteitseisen van Patagonia

Bij de productie van functionele outdoorkleding leidt er voor Patagonia geen weg om recyclebare materialen heen. Lang experimenteerde Patagonia daarom met eigen ontwikkelingen en recyclingprogramma's.

Het grootste succes zien de Amerikanen echter nog altijd in de productie van kwalitatief hoogwaardige producten. Kleding die jarenlang gedragen wordt zonder noemenswaardige gebruikssporen te hebben, bespaart grondstoffen en verkleint de afvalberg. Daarom kiest Patagonia tegenwoordig weer voor bijzonder langlevende materialen zoals Pertex of GORE-TEX-membranen om in combinatie met een hoogwaardige afwerking voor producten van de hoogste kwaliteit te zorgen.

Atleten onder de vlag van Patagonia

Waanzinnige expedities, uitstekende functionele kledij, de juiste principes en plezier ... Wie zou er nou niet graag professioneel voor Patagonia op pad zijn? Het is dus geen wonder dat heel wat topatleten eropuit trekken voor het Amerikaanse bedrijf. Onder hen vinden we enkele legendarische namen zoals Steve House, Lynn Hill of Tommy Caldwell.

Een relatie waar iedereen baat bij heeft, want de speciale eisen en unieke ervaringen van de atleten kunnen meteen naar de onderzoek- & ontwikkelingsafdeling van Patagonia worden teruggespeeld. Zo ontstaan producten met compromisloze functionaliteit die relevant zijn voor de praktijk.

Functionele kleding voor outdoor- en bergsport

Bergsport heeft veel facetten en iedere tak stelt zijn eigen eisen aan de kleding. In het assortiment van Patagonia vind je veel op maat gesneden oplossingen voor bijna alle takken van de bergsport:

Patagonia
  • Bergbeklimmen: alpine tochten, ijsklimmen, expedities. Barre omstandigheden, temperatuurschommelingen en extreme inspanning zijn slechts enkele aspecten van deze discipline. Ook met goede kleding blijft het inspannend, maar het wordt wel een stuk aangenamer. Van sportondergoed tot softshellkleding en hybride oplossingen tot een hardshelljas met GORE-TEX Pro Shell: hier is alles voor het bergbeklimmen te vinden.
  • Klimmen & boulderen: Kleding voor het klimmen en boulderen moet iedere beweging meedoen en het een en ander aankunnen. Patagonia's klimmode, met onder andere klimbroeken en hoodies, voldoet precies aan deze eisen en is dankzij de coole prints en kenmerken allesbehalve ouderwets.
  • Ski & snowboard: Isolatie tegen kou, goede ventilatie en bescherming tegen sneeuw en vochtigheid ... De eisen aan skikleding zijn talrijk. Patagonia staat bekend om zijn hoogwaardige isolatielagen bij donsjassen en bodywarmers. Dit komt ook de skikleding ten goede. Warmte, bewegingsvrijheid en betrouwbaarheid, alles klopt gewoon!
  • Trailrunning en andere bergsporten: Ook voor de andere disciplines ben je bij Patagonia aan het juiste adres. Zo zijn er T-shirts van lichte merinowol, outdoorsokken en schoenen voor trailrunning. Natuurlijk hebben deze allemaal de beroemde Patagonia-kwaliteit

Lifestyle meets performance

Het is ideaal als kleding een mooi ontwerp en functionaliteit combineert. De kleding van Patagonia, waaronder T-shirts, broeken, overhemden en jassen, is dankzij moderne ontwerpen net zo geschikt voor in de bergen als voor het dagelijks leven. Patagonia: de unieke combinatie van levensgevoel en functionaliteit.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.