Patagonia Merkenshop

Laat de medewerkers surfen

Patagonia

Yvon Chouinard, oprichter van Patagonia was en is door en door outdoorsporter. Behalve bij het klimmen en bergbeklimmen voelt hij zich ook op de surfplank in de branding overal ter wereld thuis. Een levensfilosofie die tot succesvolle leidraad van het bedrijf werd.

Nog vandaag de dag is deze spirit bij het merk Patagonia te ontdekken. Geen ander merk staat zo voor de verbinding tussen mens en natuur. Nauwelijks een ander merkt brengt een levensfilosofie duidelijker tot uitdrukking en vormt zo een meerwaarde, die tot de talrijke tevreden klanten van Patagonia rond om de wereld heeft geleid.

De kwaliteitseisen van Patagonia

Bij de productie van speciale outdoorkleding leidt er voor Patagonia geen weg aan recyclebare materialen voorbij. Lang experimenteerde Patagonia daarom met eigen ontwikkelingen en recyclingprogramma's.

Het grootste succes zien de Amerikanen echter nog altijd in de fabricatie van hoogwaardige producten. Kleding die jarenlang gedragen wordt zonder noemenswaardige gebruikssporen achter te laten bespaart grondstoffen en vermindert de afvalberg. Daarom zet Patagonia tegenwoordig weer op bijzonder duurzame materialen zoals Pertex, of GORE-TEX membranen om in combinatie met hoogwaardige afwerking voor de kwalitatief best denkbare producten te zorgen.

Atleten onder de vlag van Patagonia

Waanzinnige expedities, hoog presterende, speciale kleding, de juiste principes en plezier - wie zou niet graag professioneel voor Patagonia onderweg zijn. Geen wonder dat talrijke topatleten voor de Amerikaanse firma op pad zijn. Onder hen legendarische namen zoals Steve House, Lynn Hill of Tommy Caldwell, maar ook het Duitse talent Alexander Megos.

Een relatie waar alle zijden baat bij hebben. Want de speciale eisen en unieke ervaringen van de atleten kunnen direct naar de research & developmentafdeling van Patagonia teruggespeeld worden. Zo ontstaan producten met relevante betrekkingen op de praktijk en compromisloze functionaliteit.

Speciale kleding voor outdoor- en bergsport

Patagonia

Bergsport heeft veel facetten en iedere tak stelt zijn eigen eisen aan de kleding. In het assortiment van Patagonia zijn veel op maat gesneden oplossingen voor bijna alle takken van de bergsport:

  • Bergbeklimmen: Alpine tochten, ijsklimmen, expedities - barre omstandigheden, temperatuurwisselingen en extreme inspanning zijn slechts enkele aspecten van deze discipline. Ook met goede kleding blijft het inspannend, maar het wordt wel een stuk aangenamer. Van het speciale ondergoed tot softshellkleding en hybride oplossingen tot GORE-TEX Pro Shell hardshelljassen is hier alles voor het bergbeklimmen te vinden.
  • Klimmen & boulderen: Kleding voor het klimmen en boulderen moet bij iedere beweging meegeven en het een en ander uithouden. Patagonia klimmode zoals klimbroeken en hoodies voldoen precies aan deze eisen en hebben dankzij hun coole prints en eigenschappen niets ouderwets.
  • Ski & snowboard: Isolatie tegen kou, goede ventilatie en bescherming tegen sneeuw en vochtigheid - de eisen aan skikleding zijn veelvuldig. Patagonia staat bekend om zijn hoogwaardige isolatielagen bij donsjassen en bodywarmers. Dit komt ook de skikleding ten goede - warmte, bewegingsvrijheid en betrouwbaarheid, alles klopt gewoon!
  • Trailrunning andere bergsporten: Ook voor alle andere disciplines is gezorgd. Zo is er bijvoorbeeld van het T-shirt van lichte merino wol, van outdoorsokken tot de schoenen aan toe alles voor trailrunning te vinden. Natuurlijk in de beroemde Patagonia kwaliteit

Lifestyle meets performance

Ideaal, als kleding goed design en functionaliteit in één is Patagonia kleding zoals T-shirts, broeken, overhemden en jassen zijn dankzij een modern design voor de bergen even geschikt voor het dagelijks leven of het werk. Patagonia - de unieke combinatie van levensgevoel en performance.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.