Pantoffels: wam, stijlvol, praktisch!

Pantoffels

Wie kent het niet? Het is soms heel onprettig, als je na een lange tocht door de sneeuw binnenkomt en de voeten worden gewoon niet snel genoeg weer warm. Dan kan een paar fijne pantoffels of sloffen uitkomst bieden! Net zoals de gevoerde winterlaarzen zorgen ze voor warme voeten en zodoende in het geheel voor een prettige lichaamstemperatuur. Buiten combineer je een warme jas met warme schoenen, dus waarom zou je niet ook op de bank je favoriete behaaglijke fleece met bijpassende pantoffels dragen?
Waar je bij de aankoop van modieuze en behaaglijke pantoffels op moet letten, zetten we hier voor je op een rijtje.

Materiaal van sloffen

Pantoffel is een rekbaar begrip, want uiteindelijk is het gebruik van deze warme sloffen bijna onbegrensd. Ze zijn op een koude zomeravond in plaats van outdoorsandalen net zo geschikt bij het kampvuur, als voor het dagelijks gebruik in huis of daadwerkelijk na een tocht in de hut van de Alpenvereniging. Als de voetjes maar warm blijven!
Er zijn pantoffels van wol, synthetisch materiaal en dons. Aangezien ze altijd een isolerende werking hebben, maar tegelijkertijd ook tegen een stootje moeten kunnen, zijn dat optimaal warme en duurzame stoffen. Wollen sloffen overtuigen door hun natuurlijk draagcomfort en een prettig voetklimaat. Dunnere wollen sloffen kunnen ook als liner worden gebruikt in winterlaarzen. Ze zijn eigenlijk bedoeld voor gebruik binnenshuis en hebben soms een iets versterkte zool.
Donzen of synthetische pantoffels zijn superlicht en nog een beetje warmer dan de wollen variant. Ze bestaan uit glad, water- en windafstotend bovenmateriaal en een versterkte zool. Daarmee kun je ze ook prima af en toe buiten dragen, bijvoorbeeld om ´s avonds voor de hut of thuis op het terras te zitten. Weer en wind hebben dan geen kans om bij de warm ingepakte voeten te komen. Soms komt er aan de binnenzijde nog een lining van fleece aan te pas, zodat de sloffen nog comfortabeler zijn. Dons is nog warmer dan synthetisch materiaal en bovendien lichter.
Sommige sloffen hebben een zool met speciale noppen of inzetstukken van rubber of siliconen, die ze nog robuuster maken en zorgen voor meer grip.

Design van pantoffels

Behalve voor de warmte zijn de meeste pantoffels bijzonder interessant door hun uiterlijk. Met modieuze borduursels, knalkleuren, glimmende stoffen of een gevouwen kraag zijn ze een echte blikvanger!
Uiteraard zijn er ook modellen voor vrouwen en kinderen, die vooral door hun uiterlijk en maatvoering overtuigen!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.