Vol afwisseling trainen met de juiste klimgrepen

Klimgrepen

Wie meent, dat een klimgreep een klimgreep is en dat daarin niet veel varianten zijn, die heeft het bij het verkeerde eind. Juist bij klimgrepen zijn er enorme kwaliteitsverschillen te constateren. De greep naar een merkproduct in plaats van naar een merkloos product is hier in ieder geval aan te raden, hoe verleidelijk de prijs ook mag zijn. Uiteindelijk moet de training met klimgrepen niet alleen leuk, mogelijk vol afwisseling en effectief zijn - ook de veiligheidsaspecten spelen een belangrijke rol.

Vormen en kleuren van klimgrepen

Vroeger was het nog het duidelijke doel van de klimgreepproducenten, een zo goed mogelijke weergave van de rots structuur maken. Tegenwoordig ligt de focus ergens anders. Al snel heeft men erkend, dat een ergonomische vorm van de greep de kans op blessures bij de klimtraining hielp reduceren. Peesschedeontstekingen, scheuren in gewrichtskapsels en dergelijke bezorgden klimgrepen met al te scherpe kanten en vingergaten al snel een slechte naam. De klimtraining is tenslotte het meest effectief met klimgrepen, waarmee men gezond blijft.

Het veelvoud aan kleuren bij de klimgrepen heeft natuurlijk niet alleen een puur optisch effect. Zo is door de kleurkeuze is het routeverloop al op de eerste blik herkenbaar. Door het kleurverschil kunnen er op een kleine oppervlakte twee of zelfs drie routes aangelegd worden. Voor alle klimmers, dus niet alleen voor kinderen, die thuis een kleine trainingsruimte om te klimmen en te boulderen inrichten, bieden de bonte klimgrepen een leuke, vrolijke aanblik met veel kleuren, die iedere donkere kelder opfleuren.

Veiligheid bij klimgrepen

Een ander belangrijk kwaliteitskenmerk blijkt uit de veiligheidstesten. Daarbij gaat het enerzijds om de garantie, dat de klimgrepen bij huidcontact geen stoffen afgeven kunnen, die schadelijk zijn voor de gezondheid. Een ander belangrijk punt is de zekering tegen vallende delen, wanneer een klimgreep toch zou breken onder de zware belasting.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.