Afwisselende trainingen met de juiste klimgrepen

Klimgrepen

Wie denkt dat een klimgreep een klimgreep is en dat daarin niet veel verschillen te vinden zijn, die heeft het bij het verkeerde eind. Juist bij klimgrepen zijn er enorme kwaliteitsverschillen te constateren. De 'greep' naar een hoogwaardig merkproduct in plaats van naar een merkloos product is hier in ieder geval aan te raden, hoe verleidelijk de prijs ook mag zijn. Uiteindelijk moet een klimtraining niet alleen leuk, afwisselend en effectief zijn, ook de veiligheidsaspecten spelen een belangrijke rol.

Vormen en kleuren van klimgrepen

Vroeger streefden producenten van klimgrepen ernaar een zo goed mogelijke weergave van de rotsstructuur na te maken, maar inmiddels ligt de focus ergens anders. Er werd namelijk al snel opgemerkt dat ergonomische greepvormen hielpen bij het verminderen van de kans op blessures tijdens een klimtraining. Peesschedeontstekingen, scheuren in gewrichtskapsels en dergelijke bezorgden klimgrepen met te scherpe kanten en vingergaten een slechte naam. Een klimtraining is tenslotte het meest effectief met klimgrepen, die je ook gezond houden.

Het veelvoud aan kleuren bij klimgrepen heeft natuurlijk niet alleen een puur optisch effect. Het routeverloop is door de kleurkeuze al meteen vanaf het eerste moment herkenbaar. Bovendien kunnen er door het kleurverschil op een kleine oppervlakte twee of zelfs drie routes aangelegd worden. Niet alleen voor kinderen, maar voor alle klimmers die thuis een kleine trainingsruimte om te klimmen en te boulderen inrichten, bieden de bonte klimgrepen een leuke, vrolijke aanblik met veel kleuren, die iedere donkere kelder opfleuren.

Veiligheid bij klimgrepen

Een ander belangrijk kwaliteitskenmerk blijkt uit de veiligheidstesten. Daarbij gaat het er in de eerste plaats om dat de klimgrepen bij huidcontact geen stoffen afgeven die schadelijk zijn voor de gezondheid. Een tweede belangrijk punt is een speciale bescherming die er, mocht een klimgreep breken onder zware belasting, voor zorgt dat deze niet in stukken naar beneden valt.

Meld je nu aan & krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5