Het belangrijkste aspect van je uitrusting: de juiste kleding voor expedities

Expeditiekleding

De kleding, de keuze van de uitrusting en de hele logistiek - het is nogal wat! Plan je een expeditie naar hoge bergtoppen in afgelegen gebieden zoals de Himalaya of ga je op ontdekkingsreis naar de Noordpool en het Arctisch gebied? Dan kun je maar beter goed voorbereid zijn!
Om ervoor te zorgen dat je lichaam in de basis beschermd blijft, kun je niet zonder expeditiekleding. Als de beschaafde wereld in geen velden of wegen te bekennen is, moet je materiaal 100% betrouwbaar zijn. De eisen aan een expeditiejack, expeditieschoenen en een expeditierugzak zijn fundamenteel anders dan wanneer er een wandeling of een gezellige klimtocht in de Alpen op het programma staat. Om extreme omstandigheden te trotseren, is het gebruik van hoogwaardig materiaal voor iedereen een absolute must.

De basisaspecten van een expeditie uitrusting

De expeditiekleding van gerenommeerde fabrikanten zoals Canda Goose, Yeti en Patagonia doet sinds jaar en dag dienst op de meest wilde plekken ter wereld en biedt betrouwbare bescherming tegen extreme temperaturen! Als je je uitrusting goed onderhoudt, loont zich de aanschaf van expeditiekleding altijd: de jassen, broeken en andere kledingstukken die tot de uitrusting behoren, zijn namelijk robuust verwerkt, waardoor je je leven lang profijt hebt van de investering.
Net als voor andere kleding geldt ook voor expeditiekleding het zogenoemde laagjesprincipe. Dit houdt in dat dragers van expeditiekleding door een systeem van zorgvuldig op elkaar afgestemde lagen optimaal worden beschermd, waarbij de functionaliteit van de uitrusting behouden blijft. In het laagjessysteem fungeert expeditie-ondergoed als baselayer en fleece als tussenlaag, terwijl een hoogwaardig donsjas aan de buitenkant ter isolatie dient, waardoor zelfs de meest grimmige kou geen schijn van kans maakt. En natuurlijk is je uitrusting pas echt compleet met een goed paar expeditiehandschoenen, een bijpassende muts en natuurlijk niet te vergeten een bivakmuts!

Bescherming tegen kou, weer en wind

Tijdens een expeditie zijn de afmetingen en het gewicht van je kleding niet onbelangrijk. In je bepakking heb je tenslotte maar weinig plek voor reservekleding. Donsjacks, met dons gevulde isolerende broeken en slaapzakken zorgen voor een optimale balans tussen warmte en gewicht. En aangezien het probleem van natheid bij temperaturen ver onder het vriespunt van ondergeschikt belang is, bestaat er ook geen gevaar dat alles aan elkaar gaat plakken. Trek daar als klap op de vuurpijl nog een robuust hardshelljas over aan en je weet zeker dat je wind en vochtigheid buiten de deur houdt. Met zo'n compleet beschermingsconcept op zak staat niets een spannend avontuur nog in de weg!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.