Stroomvoorziening voor onderweg: met draagbare zonnepanelen blijf je onafhankelijk

Zonnepaneel

Op expeditie, tijdens een wandeling, op een camping of op plaatsen waar je niet altijd elektriciteit hebt, zijn zonnepanelen een handige oplossing. Hiermee worden in het basiskamp de accu's voor de camera's, satelliettelefoons en dergelijke opgeladen. De belangrijkste apparaten blijven functioneren en je bent zeker van basisvoorziening onderweg.

Fotovoltaïsche cel gebruiken tijdens de tour

Een handig zonnepaneel tijdens de wandeling en trekking is klein, flexibel en dus ook opvouwbaar. Deze wegen amper iets en worden overdag aan de rugzak bevestigd. Voor professionele cameraopnames waar de verwerking nog ter plaatse gebeurt, bestaan er robuuste zonnemodules en panelen met veel watt en dus ook met een beter prestatievermogen. Goal Zero, Brunton en Sunpower hebben handige, draagbare oplossingen voor elk gebruiksdoel.

Draagbare zonnemodule voor dagwandelingen en safaritochten

Draagbare zonnepanelen met USB-aansluiting zijn uitstekend geschikt om kleine elektronische toestellen als een smartphone of camera op te laden. Je kunt het toestel dus rechtstreeks opladen en hebt geen zware accu nodig. Prettig voor wandelingen en dagtours! Het vermogen van de panelen en dus de oplaadtijd van de accu's hangt samen met de intensiteit van de zonnestralen. Als je langer de wildernis in gaat, dan kan een grotere zonnemodule alle uren zonneschijn gebruiken door er een accu aan te koppelen. Zo ben je tijdens een dagtour zeker van de stroomvoorziening aan het oplaadapparaat.
Bovendien kun je voor langere tochten een tweede accu aanschaffen voor de belangrijkste apparaten. Een accu hangt dan altijd aan het oplaadapparaat, de andere zit in het toestel.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.