Stuurtassen zorgen voor gemakkelijk bereikbare opbergruimte op de fiets

Stuurtassen

Een praktische aanvulling voor de uitrusting op gezellige fietstochten of de meerweekse fietsreis: stuurtassen voor de fiets! Want anders dan bij bagagedragertassen en zadeltassen zijn deze altijd en heel gemakkelijk bereikbaar. Fietsrugzakken zijn comfortabel, goed geventileerd en bieden een overzichtelijke opbergruimte. Op lange etappes en meerdaagse tours zitten echter deze fietsrugzakken toch niet comfortabel. Hier hebben fietstassen en bagagetassen die niet direct op het lichaam worden gedragen een streepje voor!

Uitgebalanceerde gewichtsverdeling op de fiets

Want op lange dagen in het zadel wordt een rugzak na verloop van tijd heel zwaar. Bovendien begint de lading tijdens het fietsen steeds meer te slingeren door de grotere afstand tot de bodem. Om bij de uitrusting te kunnen komen, moet een fietsrugzak worden afgedaan. In de stuurtas heb je snel toegang tot veel gebruikte kleine spulletjes. De fotocamera, de portemonnee of een kleine snack als tussendoortje zijn direct binnen handbereik, zonder de tocht te onderbreken. Op weg in het 'onbekende' kan de kaart met de dagetappe worden opgeborgen in het kaartenvak. Zo heb je ook meteen een kaartenhouder met beschermhoes en kun je je op de route concentreren.

Duurzame, robuuste begeleiders voor afwisselende fietsreizen

Het weefsel waarvan een degelijke stuurtas is gemaakt, heeft bepaalde materiaaleigenschappen. Anders dan bij functionele kleding hoeft een fietstas niet ademend te zijn. Robuust, bestendig en daardoor duurzaam zijn de belangrijkste criteria bij de keuze. Bewezen fabrikanten zoals Norco en Vaude gebruiken bijzonder stabiele en slijtvaste nylonweefsels. Deze zijn waterafstotend, met een regenhoes en bijpassende sluiting aan de aan de dekselklep is de tas aan het stuur waterdicht en zelfs bij langdurige regenbuien dringt niets naar binnen.

Praktische aanvullende details van stuurtassen

Voordat je besluit een stuurtas te kopen, is het raadzaam de kenmerken goed op een rijtje te zetten. Waaruit bestaat de bevestiging? Hier is klickfix zeer handig. Extra details zoals reflecterende elementen of reflecterend materiaal zijn handige en doordachte aanvullingen. Daardoor wordt immers de veiligheid bij slechte lichtomstandigheden of in het donker verhoogd en de tas kan makkelijk worden gemonteerd en verwijderd.
Ten slotte spelen het uiterlijk en het design een belangrijker rol. Vooral wanneer de fiets ook in het dagelijks leven wordt gebruikt en de stuurtas een extra opbergmogelijkheid is.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.