Ongecompliceerd en super betrouwbaar: Spiritusbranders

Spiritusbrander

Een campingbrander kan met gascartridges of benzine worden gebruikt. Spiritusbranders zijn een praktisch en heel ongecompliceerd alternatief! Want ze zijn absoluut betrouwbaar, onderhoudsvrij en functioneren bij niet al te koude temperaturen probleemloos. Bovendien is spiritus bijna overal verkrijgbaar en vooral goedkoop.

Hiervoor hoef je op reis niet lang naar de juiste brandstof te zoeken, want in elke supermarkt of winkel van Sinkel vind je spiritus bij de schoonmaakmiddelen. Daarbij zijn de gebruikskosten van een spiritusbrander minimaal, omdat er geen onderhoudsintensieve onderdelen zijn ingebouwd die stuk kunnen gaan.

De werking van het kooktoestel is heel eenvoudig. De spiritusbrander wordt met brandstof gevuld, aangestoken, pannetje erop en klaar. De compacte constructie bevat een effectieve windbescherming, meestal wordt een complete pannenset in diverse afmetingen meegeleverd. Door de stabiele standaard is al snel een plekje om te koken gevonden. De temperatuur wordt eenvoudig via de afdekking gereguleerd en al na een paar pogingen, tovert de outdoor kok net als thuis heel ontspannen een heerlijke maaltijd tevoorschijn. Trangia heeft voor haar stormbranders praktische accessoires die zich al jaren lang bewijzen in het assortiment, zoals bijvoorbeeld een handige combi van een pastazeef en snijplank.

Een ander voordeel van een spiritusbrander is dat het bijna geluidloos functioneert. Genieten van de rust in de natuur, zonder een brander die ruist alsof er een straaljager voorbij komt. Daarentegen is een spiritusbrander vooral in de late herfst en winter langzamer dan een benzinebrander of een gasbrander, wat op het eerste gezicht een nadeel is. Maar wat maken op vakantie in een ontspannen setting bij een lekkere temperatuur nou werkelijk die paar minuten uit?

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.