Robuuste, licht en lekvrije brandstofflessen

Brandstofflessen

Brandstofflessen dienen voor gemakkelijk en veilig transport van vloeibare brandstoffen voor campingbranders. Bepaalde modellen van MSR, Primus of Optimus zijn bovendien ook geschikt om direct aan te sluiten op benzinekooktoestel of multifuelbrander.

Met een inhoud tussen circa 300 ml en 1,5 liter hebben outdoor-enthousiastelingen, kampeerders, trekkers en bergsporters de keuze uit kleine flessen voor korte tochten met lichte bagage en de grotere variant voor uitgebreide trekkingavonturen.

Niet verwisselen met drinkflessen

Uitgerust met een genormeerde schroefdraad is de aansluiting aan de meeste benzinepompen erg gemakkelijk. Voor de zekerheid dient men de compatibiliteit en de toestand van de afdichtingen voor ingebruikname kort te testen, zodat op de volgende tocht ook alles lukt. Brandstofflessen zijn in de regel uitgerust met een lekvrije sluiting en door middel van een kinderslot in de schroefdop beveiligd tegen het verwisselen met drinkflessen.

Desalniettemin moet men brandstofflessen en brandstoffen altijd uit de buurt houden van kinderen en erop letten dat drinkflessen en flessen voor brandstoffen niet op dezelfde plek worden bewaard. Noch in gevulde noch in lege toestand.

Onoverwinnelijk aan het einde van de wereld

In tegenstelling tot gasblikjes of gascartridges kunnen brandstofflessen zo vaak men wil worden nagevuld. Juist in streken waar het navullen van gascartridges moeilijker kan worden, is de bevoorrading van multifuelbranders en benzinekookstellen meestal probleemloos.

Voor het transport in een vliegtuig moet de passagier de fles uiteraard geheel leegmaken en goed luchten. Daarbij moeten avonturiers absoluut de betreffende richtlijnen van de vliegtuigmaatschappij in acht nemen. Anders kan het vervoer van de brandstoffles worden verboden. Voor gereinigde flessen en kooktoestellen is vervoer echter geen probleem. De benodigde brandstof wordt dan gewoon ter plaatse weer gekocht en nagevuld.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.