Katoenen tenten voor outdoor tours

Katoenen tent

Katoenen tenten zijn niet bepaald lichtgewichten te noemen. Als ze eenmaal nat zijn geregend hebben ze een vrij lange tijd nodig om te drogen en toch genieten ze sinds een paar jaar alweer een toenemende populariteit. Hoe komt dat? Moderne katoenen tenten zijn extreem belastbaar, bieden een aangenaam binnenklimaat en zijn eenvoudig en ongecompliceerd om op te zetten. Wie denkt dat tenten van katoen een overblijfsel uit vervlogen tijden zijn, ligt er dan ook mijlenver naast. Wel, dan een goede nachtrust toegewenst in de katoenen tent!

Wat zijn de voordelen van moderne katoenen tenten en welke ontwerpen zijn beschikbaar?

Zoals hierboven reeds opgemerkt, biedt het katoenen tentdoek enkele voordelen. Ten eerste is het weefsel van dergelijke tenten buitengewoon veerkrachtig. Katoenen tenten zijn slijtvast, scheurbestendig en daarom zeer duurzaam. Wie op zoek is naar een tent die een leven lang meegaat, vindt deze onder de modellen, die van dit natuurlijke materiaal zijn vervaardigd. Omdat katoen zoals bekend uit natuurlijke vezels bestaat, is het weefsel ook extreem UV-bestendig. Dit betekent dat de stof nauwelijks kwalitatieve schade oploopt, zelfs niet als deze gedurende een langere periode aan sterk zonlicht is blootgesteld. Ideaal, vooral wanneer de tent tijdens een kampeervakantie voor langere tijd op één plek staat. Een ander pluspunt: Katoenen tenten kunnen snel en eenvoudig worden opgezet. Omdat campingtenten van katoen geen binnentent nodig hebben spaart men onnodig gecompliceerde tentconstructies en dus ook tijd tijdens het opzetten.

Het belangrijkste voor de nacht in de tent is het binnenklimaat, dat meteen als het volgende voordeel kan worden genoemd. Katoenen tenten bieden een aangenaam binnenklimaat. Het vocht dat zich binnenin ophoopt, kan door het weefsel weer naar buiten ontsnappen. Tegelijkertijd wordt het in een katoenen tent, zoals in een exemplaar van synthetische vezels, niet zo snel te warm. Over vocht gesproken! Katoenen tenten zijn absoluut regenbestendig. Een strak geweven katoenen tent absorbeert het vocht als het regent. De vezels zwellen op en de oppervlaktespanning van het water vormt een soort dunne laag, die het weefsel waterdicht maakt. Zelfs als de fabrikanten vaak een lage waterkolom vermelden, hoeft men zich over plotselinge regenval geen zorgen te maken.

Katoenen tenten zijn er in allerlei mogelijke varianten. Er zijn bijvoorbeeld de rustieke tipi-tenten voor één tot drie personen, grote familietenten voor tijdens de vakantie met de camper, maar ook groepstenten zoals bekend uit het padvinderskamp. Of het nu een tent van Nordisk, Tentipi, Hilleberg of een andere merkfabrikant betreft, ze hebben allemaal één ding gemeen: ze bieden topkwaliteit en zorgen hoe dan ook voor aangename avonden buiten de deur. Voor wie op zoek is naar een stevige, weerbestendige tent die mogelijk een lang leven beschoren is en het gewicht speelt bij die keuze geen belangrijke rol, dan maakt een katoenen tent gegarandeerd gelukkig!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.