Veilig op pad in de sneeuw met de bijpassende ski- en snowboardhelm

Ski- en Snowboardhelmen

Niet elk hoofd is hetzelfde, net zomin als de helm. Zoals ook skistokken of skibrillen heel individueel worden uitgekozen op de lichaamslengte, hoofdvorm of de eigen ambities tijdens de afdaling, zo moet je ook bij de skihelm op enkele kenmerken letten. Hierdoor beleef je er maximaal plezier aan.
Tips voor de keuze van een juiste skihelm en enkele algemene kenmerken van skihelmen volgen hierna.

Eigenschappen van helmen om te skiën en te snowboarden

Er zijn schaalhelmen, skihelmen met in-mold constructie en ook hybride constructies. Wat betekent dat allemaal?
In principe moet de helm vooral bescherming bieden en daarvoor moet hij in ieder geval goed passen. Toch zijn er verschillende gebruiksmogelijkheden en betreffende constructies van skihelmen. Zo zijn kinderhelmen bijvoorbeeld meestal in-mold helmen. Deze bestaat uit een harde buitenkant die direct verbonden is met een zachte schuimkern. Vaker voorkomend zijn harde schaalhelmen met een robuuste buitenkant en een voering van mesh of ander materiaal. Hybride helmen zijn een combinatie van beide en worden vanwege hun gewicht op professioneel gebied gebruikt.
Een goede, toereikende voering is bij elke skihelm doorslaggevend. Hier moet je erop letten dat het nergens drukt of klemt, met name wanneer je er graag nog een lichte muts of bivakmuts onder draagt. Er zijn al veel skihelmen met meestal uitneembare voeringen voor de oren die ook voor warmte zorgen.
Aan de bovenkant zijn er ventilatieopeningen die niet al te groot uitvallen zodat er geen sneeuw binnendringt. Maar ze volstaan om het hoofd koel te houden en de bril niet te laten beslaan. Elk model skihelm heeft in ieder geval een verstelbare riem met voering onder de kin en vaak ook instelmogelijkheden op het achterhoofd. Daar worden vaak draaiwieltjes gebruikt om voor een optimale steun te zorgen. Wanneer je de helm uitprobeert en alle instelmogelijkheden uitprobeert schud dan je hoofd een keer kort en heftig en test gewoon of je helm in positie blijft of wegglijdt. Er mag maar een klein beetje beweging in zitten want anders kan er niet worden gegarandeerd dat de skihelm blijft zitten wanneer je valt.

Accessoires voor de skihelm

Voor iedereen die niet graag een aparte beschermende bril draagt zijn er ook helmen met geïntegreerd vizier. Zo sla je twee vliegen in één klap. Let hierbij zeker op de betreffende eigenschappen van het glas van het vizier van de ski- resp. de snowboardhelm!
Voor kinderen en kleine vrouwenhoofden zijn er speciale helmen. Ze zijn niet alleen kleiner maar hebben vaak ook iets meer voering, zijn makkelijker in te stellen en hebben natuurlijk aantrekkelijke prints op de schaal!
Bevestig bij het passen zeker de skibrillen aan de helm. Zo zie je gelijk of alles goed zit en kun je testen of de band van de skibril ook door het bevestigingspunt van de skihelm past. Zo voorkom je dat je achteraf voor negatieve verrassingen komt te staan...

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.