Bivakmutsen beschermen je hoofd uitstekend tegen de kou!

bivakmuts

Staat er een tour met extreem lage temperaturen op het programma? Dan is de bescherming tegen de kou een belangrijk aspect bij het kiezen van de uitrusting. Een bivakmuts is een effectief middel om zo weinig mogelijk warmte te verliezen via het hoofd en om je gezicht zo goed mogelijk te beschermen tegen koude en bevriezing.
Modellen die voorzien zijn van een grotere gezichtsopening zijn veelzijdig bruikbaar en kun je ook als halswarmer en muts dragen. Deze vervangen extra uitrustingsonderdelen en zijn uitstekend geschikt als reserve in je bagage voor lange tours!

Een bivakmuts hoort in geval van nood in iedere bagage thuis.

Tijdens het bergbeklimmen, op hoogtetours, tijdens het skiën, freeriden, tourskiën, maar ook bij trekking en winterwandelingen: een bivakmuts is altijd zinvol voor alle outdooractiviteiten. Een effectieve gezichtsbescherming zorgt ervoor dat een dag in een sneeuwstorm of een ijskoude nacht in de bivak meteen comfortabeler is.

Synthetische vezels of natuurlijk, functioneel textiel? Nog beter gecombineerd!

De meeste fabrikanten gebruiken ofwel wol of fleece, ofwel een mix van synthetische vezels en wol. Maar dit maakt uiteindelijk niet uit. De stof moet verwarmen, een hoog ademend vermogen hebben en het lichaamsvocht naar buiten afvoeren. Zo komt het draagcomfort overeen met de eigenschappen. Een goede bivakmuts moet aangepast zijn aan het temperatuurbereik. Als het weer tijdens een bergwandeling in de zomer plotseling omslaat, dan is een lichtere variant van windstopper voldoende. Voor expedities of in hartje winter worden sterkere materialen met een hoger thermisch vermogen gebruikt.

Skimaskers zijn ideaal bij slecht weer in de bergen.

Een degelijk skimasker is een zinvolle aanvulling op de skikleding. Het past onder een skihelm en is compatibel met de meeste skibrillen. Samen met een helmcompatibele capuchon als bovenste laag ben je perfect beschermd! Bijna alle modellen zijn tot op zekere hoogte elastisch, ofwel zijn ze zo gebreid dat ze netjes rond je hoofd en gezicht passen. Hierdoor stoort het skimasker of de bivakmuts niet.
Bij enkele van de vele merken als Woolpower, 66 North of Barts vindt iedere toerskiër wel het passende model!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.