Bivakmutsen beschermen je hoofd uitstekend tegen de kou!

bivakmuts

Staat er een tocht met extreem lage temperaturen op het programma? Dan is de bescherming tegen de kou een belangrijk aspect bij het kiezen van de uitrusting. Een bivakmuts of balaclava is een effectief middel om zo weinig mogelijk warmte te verliezen via het hoofd en om je gezicht zo goed mogelijk te beschermen tegen kou en bevriezing.
Modellen die voorzien zijn van een grotere gezichtsopening zijn veelzijdig bruikbaar en kun je ook als nekwarmer of muts dragen. Deze vervangen extra uitrusting en zijn uitstekend geschikt als reserve in je bagage voor lange tochten!

Een bivakmuts hoort voor noodgevallen altijd thuis in de bagage

Tijdens het bergbeklimmen, op alpine tochten, bij het skiën, freeriden of toerskiën, maar ook op trektochten en winterwandelingen: een bivakmuts is nuttig voor alle outdooractiviteiten. Een effectieve bescherming van het gezicht zorgt ervoor dat een dag in een sneeuwstorm of een ijskoude nacht in het bivak meteen comfortabeler is.

Synthetische of natuurlijke functionele stof? Het beste gecombineerd!

De meeste fabrikanten gebruiken wol, fleece, of een mix van synthetische vezels en wol. Waarvoor ze ook kiezen, de stof moet in ieder geval verwarmen, ademend zijn en vocht van het lichaam naar buiten afvoeren. Dit zorgt voor draagcomfort en functionaliteit. Een goede bivakmuts moet aangepast zijn aan het temperatuurbereik. Voor een plotselinge weersverandering tijdens een bergwandeling in de zomer volstaat een lichtere variant van winddicht materiaal. Voor expedities of tochten in hartje winter worden dikkere materialen met een hoger thermisch vermogen gebruikt.

Balaclava's voor het skiën zijn ideaal bij slecht weer in de bergen.

Een goed passende balaclava is een zinvolle aanvulling op de skikleding. Hij past onder een skihelm en is compatibel met de meeste skibrillen. In combinatie met een capuchon die over de helm kan worden gedragen ben je zo perfect beschermd. Bijna alle modellen zijn tot op zekere hoogte elastisch of zijn zo gebreid dat ze mooi aansluiten op het hoofd en het gezicht. Hierdoor stoort de balaclava of de bivakmuts niet.
Bij merken als Woolpower, 66 North of Barts – om er maar een paar te noemen – vindt iedereen die op tocht gaat wel een geschikt model!

€5 waardebon
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.