66 North Merkshop

66°NORTH: de onmiskenbare stijl uit IJsland

66 Degree North

Vissers die ter hoogte van de poolcirkel op de Noord-Atlantische oceaan varen hebben vaak te kampen met behoorlijk barre omstandigheden. Metershoge golven, heftige regenbuien, ijzige kou en snijdende wind behoren tot het dagelijks leven. De speciale vereisten voor weerbestendige kleding hebben er al in 1926 toe geleid dat het bedrijf 66°NORTH in IJsland werd opgericht. Dit bedrijf had zich tot doel gesteld de weersomstandigheden op de 66ste breedtegraad met hun hoogwaardige werkkleding te trotseren.

Het succes van 66°NORTH bij de IJslandse vissers en arbeiders resulteerde in een continue uitbreiding van hun assortiment. Pas sinds 2001 exporteert het IJslandse merk naar het Europese vasteland en kort daarna begon het ook met de export naar Noord-Amerika. Tegenwoordig is deze IJslandse textielproducent niet alleen een specialist voor technische outdoor- en sportkleding, maar ook een populair adres voor functionele en stijlvolle vrijetijdskleding.

Langjökull, Reykjavik en Kjölur

Deze namen van de afzonderlijke jassen, broeken en truien klinken voor alle 'niet-IJslanders' misschien ietwat vreemd en exotisch en zijn lastig om goed uit te spreken. De kledinglijnen dragen de IJslandse namen van plaatsen, gletsjers of watervallen. De Vik Jacket is bijvoorbeeld afgeleid van het IJslandse woord voor baai en ook de grootste gletsjer van IJsland, de Vatnajökull, is de naamgever voor kleding die voor de meest extreme weersomstandigheden is gemaakt.

De kinderkleding van 66°NORTH draagt de namen van IJslandse goden. In IJsland zijn Scandinavische goden, elfen en trollen net zo alomtegenwoordig als de kleding van 66°NORTH. Het zou zomaar kunnen dat zelfs de staatkundige elfencommissarissen in IJsland de outdoorkleding van het merk dragen.

Houdt IJsland sinds 1926 warm en intussen ook bijna de halve wereld

Wat aanvankelijk speciaal werd ontworpen voor vissers, arbeiders en reddingswerkers, is tegenwoordig ook bekend bij outdoorliefhebbers en moderne avonturiers uit de grote steden. Niet alleen talrijke bergsporters gaan gekleed in 66°NORTH, maar ook vele beroemde filmsterren en prominenten worden vaak gespot in de stijlvolle en opvallende IJslandlook van de 66°NORTH-kleding. Van regisseur en producent Quentin Tarantino tot acteur Mel Gibson, iedereen is gefascineerd van de IJslandse outdoorspecialist.

66 Degree North

Ondanks de toenemende bekendheid en de ontwikkeling naar weerbestendige stadskleding en vrijetijdskleding, is en blijft 66°NORTH een echt outdoormerk. Al jarenlang dragen zo'n beetje alle inwoners van IJsland 66°NORTH. En dan gaat het niet alleen om vis- en werkkleding, maar ook om sport-, outdoor- en vrijetijdskleding. Ook bij talrijke expedities over de hele wereld wordt vertrouwd op de hoogwaardige uitrusting uit IJsland. Ongeacht of op de Noordpool, Zuidpool of in Groenland, de expeditiejassen van 66°NORTH zorgen op de koudste plaatsen ter wereld voor een perfecte isolatie en een optimale performance.

Voortreffelijke verwerking van hoogwaardige materialen

In de functionele kleding van 66°NORTH worden de meest moderne materialen toegepast. De fleecespecialist Polartec levert bijvoorbeeld hoogwaardige materialen zoals Polartec Power Stretch of Polartec Thermal Pro, die in de Europese productieplaatsen van 66° NORTH worden verwerkt in softshelljassen en fleecevesten. Voor een optimale isolatie grijpen de IJslanders graag terug op de isolerende kunstvezels van Primaloft. Natuurlijk worden ook zeer veel natuurlijke grondstoffen zoals wol of dons in de collecties verwerkt. De optimale materiaalcombinatie voor de juiste toepassing zorgt voor een maximale performance in de bergen en in open terrein.

Een groot deel van de grondstoffen die bij 66° NORTH worden verwerkt, is afkomstig van gerecycled materiaal. Juist Polartec, een van de belangrijkste leveranciers van 66° NORTH, maakt een groot deel van zijn fleecestoffen van gerecycled materiaal en gebruikt daarvoor hernieuwbare energie afkomstig van zijn eigen waterkrachtcentrale.

De Scandinavische stijl is in de mode

66 Degree North

66°NORTH heeft de eenvoudige en efficiënte vissers- en werkkledingstijl op een vakkundige manier gerestyled voor urbane avonturen. Daarbij blijven de IJslanders ten alle tijde trouw aan hun eigen lijn. Speciale fietskleding, tenten of outdooruitrusting zal je hier niet vinden. In plaats daarvan vind je een eenvoudig understatement als statement in het design en optimale functionaliteit. De kleding van 66°NORTH laat zich niet in een vast omlijnd kader voor bepaalde sporten of toepassingen indelen.

In IJsland verandert het weer vaak en soms ook heel snel. Daarom moet functionele kleding weerbestendig, warm, ademend en comfortabel zijn. Daarbij speelt het geen enkele rol of de storm of regen losbarst in de bergen, aan de kust of in de stad. Het grote geheim waarom 66°NORTH bij veel mensen over de hele wereld zo geliefd is, laat zich simpelweg door het volgende verklaren: 66°NORTH belichaamt het levensgeluk van de Scandinavische landen en ziet er niet alleen minimalistisch uit, maar biedt ook functionele eigenschappen die ideaal zijn bij nat, koud weer en harde wind. Ongeacht of het nu om een winterse dag in Amsterdam gaat, een storm in Reykjavik of sneeuwval in de Alpen.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.