66 North Merkenshop

66°NORTH - de unieke Island-style

66 Degree North

Vissers die rond de poolcirkel op de Noord-Atlantische oceaan varen, moeten vaak werken onder behoorlijk barre omstandigheden. Metershoge golven, heftige regenbuien, ijzige kou en snijdende wind behoren tot het dagelijks leven. Gebaseerd op deze speciale eisen aan waterdichte kleding ontstond al in 1926 in IJsland het bedrijf 66°NORTH, dat zich ten doel had gesteld de natuurelementen op de 66ste breedtegraad te trotseren met haar hoogwaardige werkkleding.

Het succes van 66°NORTH bij de IJslandse vissers en arbeiders resulteerde in een continue uitbreiding van hun assortiment. Pas vanaf 2001 exporteert het IJslandse merk naar het Europese vasteland en kort daarna ook naar Noord-Amerika. Tegenwoordig is deze IJslandse textielsmid niet alleen een specialist voor technische outdoor- en sportkleding, maar ook een geliefd adres voor functionele en trendy vrijetijdskleding.

Langjökull, Reykjavik en Kjölur

Deze namen van de afzonderlijke jassen, broeken en truien zijn voor alle 'niet-IJslanders' vreemd, exotisch en vaak ook nauwelijks goed uit te spreken. De kledinglijnen dragen de IJslandse namen van plaatsen, gletsjers of watervallen. De 'Vik Jacket' is bijvoorbeeld afgeleid van het IJslandse woord voor 'baai' en ook de grootste gletsjer van IJsland, de 'Vatnajökull', is de naamgever voor kleding dieis ontworpen voor de meeste extreme weersomstandigheden.

De kinderkleding van 66°NORTH draagt de namen van IJslandse goden. Net als de kleding van 66°NORTH zijn in IJsland Scandinavische goden, elfen en trollen alomtegenwoordig. Hoogstwaarschijnlijk dragen zelfs de staatkundige elfencommissarissen in IJsland de outdoorkleding van hun IJslandse logo's.

Houdt IJsland sinds 1926 warm - en intussen bijna de halve wereld

Wat aanvankelijk speciaal is ontworpen voor vissers, arbeiders en reddingwerkers, is tegenwoordig een gouden tip voor outdoor-individualisten en trendy avonturiers uit de grote steden. Niet alleen talrijke bergsporters gaan gekleed in 66°NORTH, maar ook Duitse en Amerikaanse filmsterren en prominenten worden vaak gespot in de trendy Nordland-look met de markante IJsland-stijl van de 66°NORTH kleding. Regisseur en producent Quentin Tarantino of acteur Mel Gibson - niemand kan de unieke fascinatie van de IJslandse outdoorspecialist weerstaan.

66 Degree North

Ondanks de toenemende bekendheid en de ontwikkeling van stadskleding die bescherming biedt tegen weersinvloeden en vrijetijdskleding, is en blijft 66°NORTH een echt outdoormerk. Al jarenlang dragen zo'n beetje alle inwoners van IJsland 66°NORTH. En dat geldt niet alleen voor vissers- en werkkleding maar net zo goed voor sport-, outdoor- en vrijetijdskleding. Ook talrijke expedities uit de hele wereld vertrouwen op de hoogwaardige uitrusting uit IJsland. Ongeacht of op de Noordpool, Zuidpool of in Groenland - de expeditiejacks van 66°NORTH zorgen op de koudste plaatsen ter wereld voor een perfecte isolatie en een optimale performance.

Voortreffelijke verwerking van hoogwaardige materialen

In de functionele kleding van 66°NORTH worden de meest moderne materialen toegepast. De fleece-specialist Polartec levert bijvoorbeeld hoogwaardige grondstoffen zoals Polartec Power Stretch of Polartec Thermal Pro, die in de Europese productieplaatsen van 66° NORTH worden verwerkt in softshell jassen en fleecehoodies. Voor een optimale isolatie grijpen de IJslanders graag terug op de isolerende kunstvezels vanPrimaLoft. Natuurlijk worden ook zeer veel natuurlijke grondstoffen zoals wol of dons in de collecties verwerkt. De optimale materiaalcombinatie voor de juiste toepassing zorgt voor een maximale performance in de bergen en in open terrein.

Een groot deel van de grondstoffen die bij 66° NORTH worden verwerkt, is afkomstig van gerecycled materiaal. Juist Polartec - een van de belangrijkste leveranciers van 66° NORTH - maakt een groot deel van zijn fleecestoffen van gerecycled materiaal en gebruikt daarvoor hernieuwbare energie afkomstig van zijn eigen waterkrachtcentrale.

De Scandinavische stijl is trend

66 Degree North

66°NORTH heeft de eenvoudige en efficiëntie vissers- en werkkleding stijl op hun kundige manier ook gerestyled voor urbane avonturen. Daarbij blijven de IJslanders ten alle tijde trouw aan hun eigen lijn. Speciale fietskleding, tenten of outdooruitrusting zal je hier niet vinden. In plaats daarvan vind je een eenvoudig understatement als statement in het design en de optimale functie. De kleding van 66°NORTH laat zich niet in een starschema voor bepaalde sporten of toepassingen indelen.

In IJsland verandert het weer vaak en soms heel snel. Daarom moet functionele kleding tegelijkertijd weerbestendig, warm, ademend en comfortabel zijn. En daarbij speelt het geen enkele rol of de storm of regen losbarst in de bergen, aan de kust of in de stad. Het grote geheim waarom 66°NORTH bij veel mensen over de hele wereld zo geliefd is, laat zich simpelweg door het volgendeverklaren: 66° N belichaamt het levensgeluk van de Scandinavische landen en ziet er niet alleen eenvoudig uit, maar functioneert ook altijd en overal optimaal waar het nat, koud en winderig is. Ongeacht of het nu een winterse dag in Berlijn is, bij een storm voor Reykjavik of bij sneeuwval op de Zugspitze.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.