Op pad in de sneeuw met een toerski rugzak van bergfreunde.nl!

Toerski rugzak

Er bestaan verschillende modellen toerski rugzakken voor de meeste soorten tours. Bergtours en wandel- en fietstours vallen hieronder. In ieder geval, de omstandigheden in sneeuw en ijs en het materiaalgebruik tijdens het skiën stellen iets andere eisen aan een speciale toerskirugzak. Toch verschillen toerskirugzakken niet alleen door de skihouder en het handschoenvriendelijke gebruik van gewone tourrugzakken. Meer skitouruitrusting vind je in onze skitourshop.

Maat en model van skirugzakken

Deze rugzakken om in de koude te gebruiken hebben normaal gezien een volume tussen 25 en 40 liter. Het kleine model is groot genoeg om voor een lange dagtour warme kleren, een EHBO-set, eten en een isoleerfles mee te nemen. Een grote skirugzak biedt genoeg plaats en draagvermogen voor een meerdaagse tour of om voorwerpen als een schep en lawinepieper op te bergen.
toerski rugzakken hebben een nauwsluitende pasvorm. In combinatie met een gevoerde rug en een stevige heupgordel blijven ze zelfs bij veel beweging goed zitten. Zodat je de rugzak ook gemakkelijk kunt vullen met handschoenen, hebben zulke rugzakken een smal, maar niet volledig plat model. Meestal zorgt een opening aan de zijkant (ritssluiting) ervoor dat je de rugzak als een koffer kunt in- en uitpakken. Soms is er zelfs een U-vormige ritssluiting aan de rug voorzien. Zo kun je het volledige rugsysteem eenvoudig openklappen, waardoor je gemakkelijk in de rugzak raakt.

Uitrusting van toerskirugzakken

De materialen van toerski rugzakken zijn stevig en slijtvast. Er zijn talloze extra bevestigingsmogelijkheden voor stokken, helmen, ski's en snowboard of sneeuwschoenen voorzien.
Karabiners en andere kleine voorwerpen kun je netjes aan materiaallussen en daisychains hangen. Een sneeuwvanger bij rugzakken met dekselvak zorgt ervoor dat de sneeuw wordt opgevangen.
Bij skitourrugzakken zijn speciale vakken meestal voorzien van een nooduitrusting. Hier kun je lawinesondes, lawinepiepers, sneeuwscheppen en EHBO-sets in opbergen (ook wel lawinerugzak genoemd). Bovendien zorgt een fluitje aan de borstgordel voor meer veiligheid en hoort dit tot de standaard uitrusting van een goede toerskirrugzak.
Omdat de meeste skirugzakken compatibel zijn met drinksystemen, moet je door de lage temperaturen ongetwijfeld rekening houden met een extra isolatie voor de drinkslang of drinkzak! Sommige rugzakken zijn aan de schouderband al voorzien van een geïsoleerd kanaal van neopreen voor de drinkslang.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.