Trekking
Trekking
Kleding & Uitrusting
Trekking
Kleding & Uitrusting

Met de optimale trekkinguitrusting op een grote tour

Backpack spullen

Trekking wordt omschreven als langeafstandswandelen in gebieden met weinig tot geen infrastructuur voor wandelaars. Verzorging en onderkomen moeten daarom bij trekking worden meegenomen in de trekkinguitrusting. Omdat trekkingaccessoires met kookstel en tent behoorlijk omvangrijk is, is een zo laag mogelijk gewicht van de afzonderlijke uitrustingsvoorwerpen voordelig. Tegelijkertijd moet de trekkinguitrusting niet alleen licht maar ook robuust en duurzaam zijn, omdat reparaties in open gebieden vaak moeilijk en tijdrovend zijn. Tot de fundamentele basisuitrusting voor trekking behoort:

 • Trekkingrugzakken
  Comfortabele draagsystemen zijn uiterst belangrijk voor de grote trekkingrugzakken. Bij een volume van 50 tot 80 liter, met water gevuld, voedsel en tent, moet zeker een paar kilo aan bagage worden opgeteld. Naast een fantastisch draagsysteem moeten de grote rugzakken beschikken over een handige indeling met aparte vakken en bevestigingsmogelijkheden. Een zo laag mogelijk gewicht en een goede bescherming tegen regen zijn bovendien een pre.

 • Trekkingstokken
  Heel vaak zijn telescoopstokken ook onderdeel van de wandeluitrusting. De stokken zijn onmisbaar bij trekking in het open terrein. Met de grote en zware rugzakken en ver weg van verharde wegen bieden ze de benodigde ondersteuning en veiligheid bij het lopen en maken een krachtig gebruik van armen en bovenlichaam mogelijk. Specialisten voor trekkingstokken, zoals Leki of Black Diamond, bieden eersteklas modellen van carbon en aluminium aan.

 • Trekkingtenten
  Trekkingtenten zijn bijzonder licht en uitgerust met windstabiele frames en robuuste materialen. Ze kunnen compact worden opgeborgen en aan de trekkingrugzak worden vastgemaakt voor transport. Een aantal trekkingtenten van bijvoorbeeld Vaude of Hilleberg bieden in extra voortenten plaats voor het beschut bewaren van bagage en trekkinguitrusting.

 • Trekkingslaapzakken
  Slaapzakken van dons of kunstvezel moeten bij trekking zo licht en compact mogelijk zijn, want bij trekking is een laag gewicht veel belangrijker dan bij een kampeeruitrusting. Afhankelijk van reisroute en jaargetijde kan het benodigde temperatuurbereik van de trekkingslaapzak zeer uiteenlopen.

 • Trekkinglaarzen
  Trekkingschoenen zijn meestal waterdichte trekkinglaarzen die tot boven de enkels reiken en bij trekking een optimale houvast, goede demping en comfort bieden. In tegenstelling tot bergbeklimmersuitrusting zijn trekkinglaarzen met zachte zolen uitgerust. Deze zijn minder geschikt voor stijgijzers en garanderen daarvoor in de plaats een hoger comfort en een aangenaam afrollen van de voet. In warmere trekkinggebieden zijn ook trekkingsandalen zeer gewild.

 • Backpack spullen
 • Blarenpleisters
  Je hoopt natuurlijk dat je ze niet vaak nodig hebt, maar wanneer de voeten zijn stukgelopen, zorgen blarenpleisters voor een snelle genezing. Daarom horen blarenpleisters in iedere EHBO-set voor trekking-vrienden te zitten.

 • Trekkingvoedsel
  Gevriesdroogd trekkingvoedsel kan snel en eenvoudig worden klaargemaakt en is daarnaast zeer lang houdbaar en praktisch te vervoeren. Er is een breed aanbod aan verschillende gerechten, opdat ook bij langere trekkingtouren het eten geen saaie aangelegenheid wordt.

 • Trekkingaccessoires
  Gaiters en gamaschen voor wandelaars, boussole, kompas, trekkingkaarten of GPS-apparaten - het persoonlijke trekkingaccessoire is veelzijdig en zorgt ervoor dat elke langeafstandswandelaar zich naar eigen stijl en voorkeuren kan uitrusten.

 • Trekkingkleding
  Lichte en sneldrogende trekkingkleding met rekbare trekkingbroeken en waterdichte trekkingjacks moeten op elke trekkingtour worden meegenomen. En niet te vergeten hoogwaardige trekkingsokken, die in de trekkingschoenen als een tweede huid zitten en voor een aangenaam voetklimaat zorgen. Trekkingshorts, functionele shirts, trekkingoverhemden en trekkingmutsen ronden de efficiënte trekkinguitrusing helemaal af.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.