Ontspannen slapen onder het juiste muskietennet!

Muskietennetten

Wie kent dat vervelende zoemen in de schemering niet? Dan mag de etappe van de trektocht of de zonnige klimdag nog zo mooi zijn geweest, wanneer muggen de gezellige avond bij het kampvuur of op de camping verstoren, dan is het al snel gedaan met het plezier van het buiten zijn.
Bovendien rust je niet goed uit wanneer je meerdere nachten na elkaar onrustig slaapt door de muggen. Hierdoor kun je te weinig energie opladen voor het eigenlijk zo mooie outdooravontuur.
Een effectieve bescherming tegen insecten is daarom een must. Alleen een degelijke klamboe beschermt je 's nachts tegen ongewenste bezoekers en zorgt voor een ontspannen en rustgevende slaap op de tocht en tijdens de vakantie. De huidige tenten met dubbelwandige constructie hebben al een (vaak apart te gebruiken) binnentent met muggengaas, maar voor reizen en tochten in zuidelijke streken waarbij je onder de vrije hemel slaapt in een hangmat of slaapzak, mag een muskietennet of klamboe niet ontbreken in je outdooruitrusting! Een goede klamboe is bovendien ook aan te raden voor alle overnachtingen in gewone hotels, motels, hostels, appartementen enzovoort.
Als het buiten warm is en de temperatuur ook 's nachts nauwelijks onder 20 graden zakt, slaap je waarschijnlijk graag met de ramen open. Het nadeel daarvan is dat je dan door die vervelende vliegende insecten wordt opgegeten wanneer je geen geschikte klamboe bij je hebt.
Hieronder volgen een aantal algemene tips over de kenmerken van een goede klamboe.

Tegen kleine pestkoppen: muskietennetten en hun eigenschappen

Bij de aankoop van een muskietennet voor nachten in tropische streken of gewoon bij zomerse temperaturen is het kiezen van de juiste maat het allerbelangrijkste. Om te beginnen zijn er muskietennetten voor een of twee personen. Dat heeft dan betrekking op de lengte en breedte van het bed of de slaapplaats. Bovendien is het mogelijk om zulke netten aan het plafond, een tak of andere bevestigingspunten op te hangen, zodat het tot op de bodem of over de rand van het bed hangt en er geen kleine kruipgaatjes voor muggen ontstaan. Als je de klamboe in een kamer gaat ophangen, moet je er ook aan denken om plakband, een haak of iets dergelijks mee te nemen om het koord aan het plafond te kunnen bevestigen. Het kan ook handig zijn om een dun prusiktouw mee te nemen voor als de kamer te hoog is voor het verstelbare koord.
Vaak kun je de klamboe op de grond houden door zware voorwerpen op de hoeken te plaatsen. Bovendien zijn er enkele modellen die al behandeld zijn met een muggenwerend middel. Zo komen die vreselijke beestjes niet eens meer in de verleiding om dichterbij te komen!
Sommige klamboes zijn voorzien van een frame aan de bovenkant, waardoor het net breder valt. Zo heb je vooral bij grote netten geen ruimteproblemen en kun je slapen zonder dat het net je gezicht raakt.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.