Ontspannen slapen onder de juiste muskietennet!

Muskietennetten

Wie kent het vervelende zoemen in de schemering niet? Dan mag de etappe van de trekkingtour of de zonnige klimdag dan zo mooi zijn geweest - wanneer muggen die gezellige avond bij het kampvuur of de camping voor iemand bederven, dan is het al snel gedaan met het plezier van een gezellig buitenzijn.
Bovendien rust je niet goed uit wanneer je meerdere nachten achterelkaar onrustig slaapt door de muggen. Hierdoor kun je te weinig energie opladen die je nodig hebt om te kunnen genieten van het eigenlijk zo mooie outdooravontuur!
Daarom is een effectieve bescherming tegen insecten een must! Alleen een degelijke klamboe beschermt 's nachts tegen ongewenste bezoekers en zorgt voor een ontspannen en rustige slaap tijdens de tour en de vakantie. De huidige tenten met hun dubbelwandige constructie hebben al een (vaak apart te gebruiken) binnentent met klamboe. Voor een vakantie en touren in zuidelijk streken onder de vrije hemel in hangmatten of met slaapzakken mag echter een juiste klamboe niet ontbreken in je outdoor uitrusting! Een goede klamboe is bovendien ook aan te raden voor alle overnachtingen in gewone hotels, motels, hostels, appartementen enz.!
Als het buiten warm is en ook 's nachts de temperatuur nauwelijks onder de 20 graden valt, slaap je graag met de ramen open. Echter, je wordt dan gegarandeerd door die vervelende vliegers opgegeten wanneer je geen geschikte klamboe bij je hebt!
Hieronder staan een aantal algemene tips over de kenmerken van een degelijke klamboe!

Tegen kleine pestkoppen: Muskietengaas en hun eigenschappen

Bij het kopen van een muskietennet voor nachten in tropische streken of gewoon bij zomerse temperaturen, is het kiezen van de juiste grootte het allerbelangrijkste. Om te beginnen zijn er muskietennetten voor een of twee personen. Dat heeft dan betrekking op de lengte en breedte van het bed of de slaapplaats. Bovendien beschikken zulke netten over de mogelijkheid, vanaf het plafond of een tak of andere bevestigingspunten, het net gemakkelijk en passend op te hangen. Het net hangt zo altijd tot op de bodem of over de rand van het bed waardoor er geen kleine kruipgaatjes voor muggen ontstaan. Ook moet je voor muskietennetten in kamers altijd een Tesa tape, haak o.i.d. bij de hand hebben waarmee je de lijn ook aan het plafond kunt vastmaken. Is de kamer hoger dan de lengte van het verstelbare touw - stop gewoon als extra een dunne reepsnoer bij de bagage!
Vaak kun je de klamboe op de grond houden door zware voorwerpen op de hoeken te plaatsen. Bovendien zijn een aantal klamboe-modellen al geïmpregneerd met muggenwerende middelen. Zo komen die ellendige beesten niet eens meer in de verleiding!
Sommige klamboes hebben aan de bovenkant een frame en worden daarmee aan de zijkanten uitgeklapt. Zo heb je vooral bij grote netten geen ruimteproblemen en ontstaat er een goede ruimte om in te slapen zonder dat het net je gezicht raakt.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.