EHBO-sets voor outdoor-gebruik

EHBO sets

Een ongeluk zit in een klein hoekje: let je even niet op en gelijk heb je met het scherpe outdoormes weer een jaap in je vinger gesneden. Of het nu gaat om een klein sneetje, een schaafwond of bloedende wond, met de EHBO-sets kunnen kleine verwondingen snel en veilig worden behandeld. Met een complete EHBO-set ben je uitgerust voor eventuele ongemakken en kleine ongelukjes kunnen in een handomdraai worden "opgelapt".

Bij grotere ongelukken of zware verwondingen dien je natuurlijk direct te handelen en een alarmnummer te raadplegen. Bij kleine ongelukjes buitenshuis zoals een tekenbeet, een schaafwond of een kleine snee in je vinger zijn de EHBO-sets echter altijd bij de hand. Maar wat moet een volledig uitgeruste EHBO-set eigenlijk allemaal bevatten?

Dit moet in een EHBO-set

De inhoud van EHBO-sets voor gebruik buitenshuis verschilt nogal van elkaar. Er zijn echter enkele belangrijke dingen die in geen enkele EHBO-set mogen ontbreken. Naast de gebruikelijke "klassiekers" zoals een reddingsdeken, pleisters, wondcompressen en verbandmiddelen, dienen EHBO-sets eveneens wegwerphandschoenen te bevatten. Bij outdoorsporten heb je tenslotte niet de gelegenheid om even snel je handen te wassen. En bij een veilige wondverzorging is hygiëne een must. Daarom dient een EHBO-set ook items te bevatten om de wond te kunnen desinfecteren zoals een geschikte spray of desinfecterende doekjes. Een verbandschaar en een pincet zijn eveneens belangrijk voor een EHBO-set. Mocht er een noodgeval ontstaan, dan zijn tweezijdige reddingsdekens essentieel. Deze beschermen de gewonde tegen onderkoeling, wat in ernstige gevallen van levensbelang kan zijn. De verpakking van de EHBO-sets dient ook in acht genomen te worden. De inhoud dient altijd optimaal beschermd te zijn tegen vocht en vuil. Bovendien dienen EHBO-sets juist voor gebruik buitenshuis mooi compact te zijn. Tenslotte is elk nog zo kleine ruimte in de rugzak goud waard!

EHBO-sets zijn perfect voor een snelle wondverzorging. Hetzij om snel een pleister om je vinger te doen, een splinter uit je voet trekken of als eerste hulp bij noodgevallen: met de goed uitgeruste EHBO-sets kun je zonder zorgen op outdooravontuur gaan. De EHBO-set moet gewoon mee op tour!

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.