Skibescherming

Skibescherming

Sinds enkele jaren is veiligheidsuitrusting bij alpineskiën en snowboarden geëvolueerd. En dit is niet zonder reden, want het gevaar lag al lang en vaak genoeg op de loer. Met snelheden tot wel 80 km/h suizen de wintersporters de helling af. Ze hebben wel wat geluk nodig om tussen mensen en bomen te slalommen zonder te botsen. Merken zoals Evoc, POC, ION of Scott speelden hierop in en namen de extra veiligheid voor hun rekening. Met een ruim aanbod aan beschermers voor ski en snowboard en met talloze helmen zorgen ze voor bescherming voor verschillende gebruiksdoelen.

De wervelkolom is het allerbelangrijkst

Een gevoelig en kwetsbaar lichaamsdeel is de wervelkolom. Protectorvesten voor de romp beschermen je rug uitstekend tijdens het vallen en doorslaan. Veiligheid en gezondheid zijn het allerbelangrijkst, want een rugletsel is het laatste waarmee je je skivakantie wilt afsluiten.

Nuttige accessoires

Helmen behoren tot de standaard uitrusting op de piste, maar beschermbroeken en polsbescherming nog niet. Nochtans weten de sporters in het funpark de extra bescherming wel te waarderen. Voor sporters die dagelijks vallen, biedt een veiligheidsuitrusting niet alleen bescherming tegen verwondingen, maar verhoogt ze ook het comfort. Beschermers zorgen ervoor dat vallen minder pijnlijk is. Je kunt dezelfde truc dus vaker oefenen!

Innovatieve materialen

Terwijl beschermers en veiligheidsuitrusting enkele jaren geleden nog bestonden uit sobere plastic pantsers, worden er tegenwoordig erg degelijke materialen gebruikt. In plaats van harde schalen worden schuimstoffen gebruikt die zacht aanvoelen. Bij een val bieden ze echter genoeg bescherming en veiligheid, omdat ze dan harder worden. Hoe dan ook zijn protectorvesten nog nooit voorzien van zo'n hoog ademend vermogen. Ook skihelmen maken indruk met een uitstekende ventilatie, voldaan aan de hoogste veiligheidsstandaard.

Flexibele combinatiemogelijkheden voor verschillende activiteiten

De activiteit en de eigen behoefte aan veiligheid bepalen tenslotte welke beschermers je gebruikt. Omdat een volledige veiligheidsuitrusting uit meerdere delen bestaat, kun je deze delen flexibel combineren. Een degelijke, maar lichte bescherming voor skitours of een uitstekende bescherming op de piste en in het funpark? Voor iedereen is er wel wat wils.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.