Trailschoenen - licht en anti-slip

Trailschoenen

Over takken en stenen, op natte en zandige ondergrond of door kleine beken en plassen - trailrunning is de loopsport die zich naast het asfalt afspeelt. Daarvoor heeft men natuurlijk ook de juiste schoenen nodig! Al naargelang hoe hard de uitgekozen route is, moeten de trailrunningschoenen aan bepaalde eisen voldoen. Een belangrijk criterium voor trailrunningschoenen is het gewicht. Hier geldt: hoe lichter, hoe beter - uiteindelijk mag men geen zware klompen aan de voeten hebben, maar moet men toch op open terrein vooruit kunnen.

Met betrekking tot de zool zijn er trailrunningschoenen met heel verschillende profielen. Een goede grip en anti-slip zool zijn toch altijd een voordeel. De rest van de schoen is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Sommigen hebben een voorkeur voor modellen waarbij de grond doorheen de zool nog goed voelbaar is. Anderen hebben liever meer comfort en voering. Voor iedereen die ook tijdens regenweer gaat trainen zijn trailrunningschoenen met een waterdicht oppervlak het meest geschikt. Door een wind- en waterdicht membraan blijven de voeten mooi droog. Hier is het belangrijk dat het vocht weg van de voeten naar buiten geleidt wordt. Dat zorgt voor een goed voetklimaat.

Trailrunningschoenen zorgen bovendien voor een goede stabiliteit. Bij veel modellen is de steel verstevigd, zodat de voet op losse stenen en oneven ondergrond niet omslaat. Een lager zwaartepunt is in elk geval ook positief voor de stabiliteit. Speciale zoolconstructies verlichten het afrollen van de voet en verbeteren de schokdemping en flexibiliteit van de trailrunningschoenen. Bovendien is een robuust, stevig bovenmateriaal evenzeer een voordeel. Wanneer men langs takken schuurt, over scherpe stenen loopt of wanneer de zonnestralen het hoogst staan, wordt duidelijk hoe lang het materiaal standhoudt tegen de enorme belasting.

Trailrunningschoenen moeten de loper goed tegen de ondergrond beschermen, zodat scherpe kanten geen kans hebben om door de zool te dringen. Een zekere stevigheid en demping is in ieder geval noodzakelijk, maar hangt toch van persoonlijke voorkeur af. Sommigen hebben liever een natuurlijke loophouding met intensief contact met de grond en een flexibele zool. Anderen hebben liever trailrunningschoenen, die gewrichtsbanden en gewrichten ondersteunen en prefereren een goede schokdemping met een zacht voetbed. Een simpele vetersluiting vergemakkelijkt het aan- en uittrekken ervan en zorgt voor een goede grip in de schoen.

Onze klantenservice geeft graag meer informatie over de verschillende trailrunningschoenen en vindt voor u een passend model.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.