Handig op fietsreizen en in het dagelijks leven: Enkele en dubbele fietstassen

Fietstassen

Heb je een lange fietsreis gepland of doe je je dagelijkse boodschappen vaak met de fiets? Dan bieden bagagedragertassen veel ruimte voor bagage en benodigdheden. Bij een lange fietstocht zeul je al snel enkele kilo's met je mee: kleding, campingequipment en eten en drinken. Het is niet eenvoudig om dit allemaal netjes en veilig op te bergen.

Veel opbergruimte met gelijkmatige lastverdeling

Door zadeltassen, stuurtassen en bagagedragertassen slim te combineren, kun je het gewicht gelijkmatig verdelen. Dit voorkomt het vermoeiende heen en weer schommelen van de fiets en blijf je veilig rijden. Het is een groot voordeel ten opzichte van grote fietsrugzakken, die na een lange, zware dag pijn doen aan je rug. Een dubbele tas aan de bagagedrager vergroot de opbergruimte voor je bagage aanzienlijk.

Fietstassen

Het materiaal: robuust en waterafstotend

Net zoals bij andere bagagetassen voor fietsreizen is het ook bij bagagedragertassen belangrijk dat ze gemaakt zijn van absoluut waterdicht, robuust materiaal. Het weer kan immers onverwachts omslaan en een ontspannen, zonnige dag kan veranderen in een zwaar parcours met regenachtig weer. Voor zulke dagen zijn de dubbele bagagetassen voorzien van reflecterende elementen aan de zijkant. Dit is erg handig, want deze verhogen de veiligheid bij slechte verlichting.Een eenvoudige, betrouwbare bevestiging is belangrijk

Naast het waterdichte materiaal, dat de bagage tegen regen beschermt, is ook de gebruiksvriendelijkheid van groot belang. Voor de bevestiging van hoogwaardige bagagedragertassen kiezen betrouwbare fabrikanten als Vaude en Norco voor eenvoudige montagesystemen. Dankzij de klickfix en de bevestiging met klittenband kunnen deze tassen zonder problemen worden gemonteerd. Ook 's avonds of na de fietstocht kun je ze er gemakkelijk weer afhalen.

Met handige details wordt een bagagedragertas veelzijdig bruikbaar.

Wat bij de auto de kofferruimte is, is voor iedereen die dagelijks milieuvriendelijk met de fiets onderweg is de zadeltas. Als je tas een overzichtelijke indeling heeft, dan kun je alles wat je nodig hebt netjes en veilig opbergen. Of je nu naar school of naar het kantoor gaat, boodschappen gaat doen of een fietstocht maakt naar het strand. In tegenstelling tot fietsmanden zit je bagage veilig vast. Extra details, zoals een handvat, een binnenvak en een zijvak zijn handige aanvullingen waaraan je een goede bagagedragertas herkent. Via een elastisch spankoord kunnen sommige voorwerpen tijdens de fietstocht aan de buitenkant worden bevestigd.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.